Like?:)

marți, 12 aprilie 2016

Concis

* Drumuri, dentist, copil capitalist acasă, spălat huse, găleţi, mopuri, ligheane, făraşe, pus la loc bocanci şi geci de iarnă, rocadă în dulapuri.
* Leagăn vopsit tricolor, sobă desfăcută și curățată, chiuvetă de grădină funcțională, chioșc pregătit pentru vară, scos hamace, mobilat zona betonată dinspre grădină cu masă şi scaune.
* Tuns vie și parțial pomi, amenajat trandafiri şi zone de flori, pregătit pământ și pus ceapa parțial, cosit verdele din curte, pus seminţe la greu, udat, udat, udat.
* Scos căpușe de la mamifere, periat mâţe năpârlitoare, jucat prin curte cu șabloane și spayuri: pisici și față zâmbitoare, dungi pe stâlpul totemic de la acareturi, vopsit în galben curățătorul de pantofi.
* Prunii se scutură, florile de măr se deschid, zilnic înfloreşte ceva, facem focul doar la boiler zilnic, avem câine nou, adoptat de la adăpost.
Aprilie 12.

5 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

POZA DE CAINE ADOPTAT????

simf spunea...

@ciumafai - sa am vreme sa scriu despre dihanie intai, si pun si poza. probabil joi.

Mihaela T. spunea...

Si eu voiam sa te intreb acelasi lucru, dar am citit raspunsul pe care i l-ai dat Sandei.
In plus, voiam sa te mai intreb pentru ca ai venit cu postarea asta la fix, si chiar ieri ma gandeam la tine, cate picaturi aplici pisicilor din Parakill? Am inteles ca folosesti acest produs pentru deparazitarea externa a animalutelor de companie.
Pe sticluta scrie ca are pana la 100 de picaturi, si ca este recomandat sa aplicam 1-2 picaturi/kg animal. Mie nu mi-au iesit niciodata 100 de picaturi din sticluta aia minuscula. :) Matele au probabil 3-4 kg fiecare (am 2) si am aplicat cate 2 picaturi/pisica, iar pe Miri am cantarit-o de curand si are 16.5kg. Cand sa aplic si pe ea (16*2)32 picaturi, ia de unde nu-I. N-am mai avut in sticluta decat vreo 10. Am terminat o sticlute pe toate cele trei animalute. Si n-am scos 100 de picaturi. Solutia, dupa agitarea sticlutei este foarte laptoasa si groasa. Oare nu am eu notiunea corecta despre ce inseamna o picatura?! :)

simf spunea...

@Mihaela - la pisici pun cam 2 picaturi per kg, la caini 1 si, ca ei nu umbla brambura dupa capuse. Si un Parakill de 100 imi ajunge la o deparazitare completa la 4 pisici si 3 caini, plus la inca una pentru pisici. Amesteca bine flaconul si fii mai putin generoasa cand apesi, sau ia in calcul o picatura mai mare per kg, sa nu pui prea mult.

Mihaela T. spunea...

Am inteles, multumesc frumos pentru raspuns.
Mai sus am vrut sa spun ca am aplicat 2 picaturi/kg la pisici.

Si da, ai dreptate, cred ca am fost cam generoasa cand am apasat. :) O sa fiu muuult mai atenta data viitoare.

:-D