Like?:)

miercuri, 1 iunie 2016

Dilemă

Dulceață sau sirop?









6 comentarii:

cristina spunea...

Ce-o fi, numai foloseste-i repede, ca vad ca se scutura cat ai zice peste.
Eu am facut 2 ture de dulceata. As vrea sa fac si sirop, insa am facut inainte siropul de menta dupa reteta ta din 2012, parca. Nu stiu daca voi apuca sa folosesc atatea siropuri, dar nici sa las trandafirii sa se iroseasca nu-mi vine.

Simona Fusaru spunea...

@cristina - fa trandafirata, dupa reteta de socata, un suculet fain, pentru baut imediat, nu pentru conservare. sau petale cu zahar. sau otet de trandafiri. sau tinctura, pentru uz cosmetic. sau lichior. sau petale uscate pur si simplu.

greenzonelife spunea...

Io votez pentru trandafirata :)

Stefana spunea...

Cum se face trandafirata? Tot cu lamaie taiata felii si zahar? Cat zahar?

Simona Fusaru spunea...

@Stefana - reteta de socata, cea cu fermentatie, eu pun din ochi, dar uite ingrediente: la 8 litri de apa, se adauga 10 flori mari de trandafiri, 1 kg de zahar, 1 plic sare de lamaie, zeama de la o lamaie (de la care se pune si coaja); in rest, se procedeaza identic cu socata. (reteta de aici: http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/secretele-traditionalului-suc-de-socata.html)

stanuta spunea...

Dulceata si sirop!

4me

stats

:-D