Like?:)

marți, 25 octombrie 2016

Dare de seamă, ediția de octombrie

  • Mănuși și nas înghețat, fumuri parțial paralele din coșurile caselor din sat, cântec de motofierăstraie, lemne, lemne, hai la lemne, miros de gutui în locul de masă, murături, gata cu semințele și plantele uscate, strâns recoltele din grădină.
  • Pădure în degradeu, copaci goliți de frunze, vânt prin sălcii, natură aproape moartă în grădină, arţar roşu, must incredibil de bun, căpuşiada, ediția de toamnă, la pisici, demarat pregătitul curții pentru iarnă, musafiri.
  • Avem tocător de crengi galben - a fost probat făcând un fel de pastă din merele pentru rachiu -, clanța de la ușa de la intrare a puțin murit, am împuținat stolul de găini cu șase, prilej cu care am pierdut o jumătate de zi.
  • Mâţele s-au îmblănit, câinii s-au îngrăşat, iepurica încă trăieşte, găinile nu ouă, Jinx a împlinit zece ani, domnul meu a refăcut poarta de la boltă pe care o rezolvaseră câinuţele şi iar nu mai am unde să pun cărţi,
  • Octombrie, mai spre final.

3 comentarii:

greenzonelife spunea...

Carti, da, stiu. Aceasta problema o aveam si eu, dar nu o sa o mai am pentru ca tocmai imi amenajez biblioteca mult visata, suntem in plina amenajare, montat mobila, mutat carti :) o sa o vezi pe blog cand va fi gata, ca sunt asa de mandra de ea ca musai sa ma laud :D

simf spunea...

@green - asa si trebuie, sa te lauzi, abia astept :)

Mihaela T. spunea...

La multi ani lui Jinx! Sa fie sanatos si blanos, sa se bucure de toate animalutele prietene din curte, iar voi sa va bucurati de el multi multi foarte multi ani de acum incolo! :)

:-D