Like?:)

luni, 31 octombrie 2016

Nu cred

* Nu cred că ajutoarele sociale sunt soluţia universală. Când vrei să ajuţi un om, îi dai o undiţă şi-l înveţi să pescuiască, nu-i dai zi de zi peşte; dă-i un teren în folosinţă, nu-i mai impozita munca, taie-i toate taxele, nu-i da ajutor social. Subvenţionează creşa, grădiniţa, să-i laşi mamei libertate de angajare şi să nu-i tai copilului sărac aripile din start.
* Nu cred că bisericile de orice fel ar trebui impozitate, ci doar că n-ar mai trebui susţinute de stat (salarii, subvenţii, finanţări).
* Nu cred că românul are corupţia în ADN, ci provine de la prea multe instituţii centrale cu drepturi nelimitate. La o clinică privată medici nu iau şpagă, elevii nu trec clasa degeaba într-o şcoală privată care se respectă. (Şi românii plecaţi din ţară se adaptează firesc la lipsa şpăgii.)
* Nu cred în gestionarea de la centru, cred în statul mic şi în descentralizare; primarul ştie mai bine ce are nevoie comunitatea, nu şeful din minister; societatea îl poate controla mult mai uşor pe primar decât pe secretarul de stat. 

3 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Frate, sunt de acord cu tine in tot ce spui. Nici eu nu sunt pentru ajutorul social, decat in foarte putine cazuri, restul, la munca!

Mihaela T. spunea...

Of, si eu sunt de acord cu tine. In tot ce ai scris.
Nu stiu daca am mai spus vreodata, sper sa nu ma repet si sa nu plictisesc.
Sunt dintr-o familie cu 5 copii. Mama nu a cersit niciodata, nu a acceptat nimic de pomana. Se simtea jignita cand cineva o intreba cu ce ne imbraca si ce ne da sa manacam in ideea de a-i oferi ceva. Nu ne-a facut pentru ca asa era legea pe vremea aceea, ne-a facut pentru ca si-a dorit multi copii. Ea a fost orfana.
A lucrat la fabrica in 3 schimburi, tata era prin delegatii tot timpul. Noi am crescut la cresa (de la 3 luni) si gradinita saptamanala. Apoi cu cheia de gat, iar eu aveam grija de fratii si surorile mele mai mici.
Nu vreau sa ma laud si nici sa-i laud pe ai mei desi ar merita cu prisosinta. Vreau sa arat ca se poate. Si ca noi mai erau multe alte familii. Ne-a invatat sa fim buni, respectosi si cel mai important, sa muncim.

simf spunea...

@Vasi - e grea munca...

@Mihaela - normal ca se poate! dar numai unii vor.

:-D