Like?:)

vineri, 16 decembrie 2016

Hai să ne mutăm la țară!

Hai să ne mutăm la țară, e frumooos, trăim sănătooos, e libertate, nu ca-n orașul aglomerat!
Satul nu mai e ce era mileniul trecut, zonele apropiate de oraș sunt urbanizate, asfaltul, apa, canalul cresc mai peste tot – și mi se pare firesc -, crește și traficul auto, dar drumurile rar se lățesc.
Ce bine era când eram copii, ce fericită era bunica, aveam de toate, îți amintești ce gust aveau roșiile?
Lasă paseismele, vaaai ce bine era pe vremea bunicii - nu era deloc bine, bunica era analfabetă, lua bătaie de la bărbat, muncea din zi până în noapte ca un bou în jug și murea în sărăcie. Roșiile aveau gust, dar erau din producție proprie, nu cumpărate din supermaket.
Vaaai ce peisaj, ce liniște!
Uită de idilisme - unde e o zonă idilică n-ai nici drumuri, nici mijloace să-ți câștigi existența, n-ai infrastructură, adio idilic.
La țară trăiești cu mult mai puțini bani, nu te costă așa de mult.
Venit din oraș, ai nevoie de asistență medicală, de mașină și inevitabil de combustibil, de cuptor cu microunde și filtru de cafea, de net pe fibră optică și bani pentru oameni la muncă - n-ai deprinderea întreținerii curții, a grădinii, cât ar fi ea de mică, iar pământul nu așteaptă.
Oh, ce mi-ar plăcea să mă mut la țară!
E bună o doză terapeutică de ignoranță când visezi la mutarea la țară, cum și-un strop de nebunie e benefic, dar nu uita de realitate; analizează bine, fă o probă de o lună și apoi hotărăște în cunoștință de cauză. 

11 comentarii:

Crengu spunea...

Corect! Eu inca sunt la stadiul de visare, cel putin pentru inca niste ani!

Zina spunea...

Așa e, e cu mult mai bine să visezi la țară și să stai la oraș! ☺

Anonim spunea...

Deci, daca vrei sa te muti la tara si vrei sa urmezi sfatul Simonei intai,"dar nu uita de realitate; analizează bine, fă o probă de o lună și apoi hotărăște în cunoștință de cauză."-te primesc eu :) in proba de o luna!

In satul meu e cam asa: fara asfalt, fara santuri, fara gradinita, fara scoala, fara MAGAZIN, fara OP, fara vecini "usa-n usa", fara semnal la telefon, faraa ...mai vreti?!? :)

Dupa o luna de zile in satul meu, eu o sa iti spun daca esti "bun de mutat la tara", daca nu o sa raman "destinatia" ta de vacanta :)

Simona Fusaru spunea...

@Zina - visele pot deveni realitate :)

@Anonim - (armeria?) - cam dur totusi :))

Anonim spunea...

Simona, deduc ca nu ti-ar placea sa locuiesti in satul meu, deci raman "destinatia" ta de vacanta?! candva, in viitor ?

Simona Fusaru spunea...

@armeria - am coltul meu de rai, n-as pleca nicaieri. satul tau, ca destinatie de vacanta - da! da! da!

Simona Fusaru spunea...

@Crengu - viseaza, c-o sa-ti vina si tie vremea :)

Anonim spunea...

Pentru unii este greu sa se mute la tara ! Aveti alternativa mutarii....din țară!

din

o femeie spunea...

Si eu sunt nostalgica dupa copilarie:
-nu spalam eu rufele ci mamaia ( nu avea curent prea des asa ca le spala in curte, la sapun de rufe);
- nu gateam ci mamaia ( de 3 ori pe zi, faza cu curentul oprea si frigiderul);
- nu aveam impozite si taxe de platit ( tot mamaia saraca);
- toata ziua ma jucam ( o mai tineti minte pe mamaia mai sus amintita: ingrijea 2 -3 nepoti, sot, 2 vaci, 100 de gaini, casa, 1-2 porci, gradina, muncea si cu ziua);
-nu aveam grija facturilor neplatite ( platea mamaia doar curent si impozit, nu telefon, nu cablu, nu mobil, nu abonament la sala, nu asigurari sofisticate etc. si ce mai plateste lumea azi);
- viata era mai simpla ( da, nu era baia plina de cosmetice, nu erau haine multe de aranjat, jucarii erau 3 deci nimic de sters de praf, 3 ceaune de fonta si 6 strachini avea mamaia etc - nu stiu nicio fimeie in jurul meu sa vrea sa revina la ritmul ala).

Mi-e dor de copilarie si de libertate. De inocenta. De mirosul de gutui cu care adormeam. De cocosul care il uram cand canta pe cerdac la 5 dimineata un cucurigu pana ii dadea mamaia graunte. De mainile batatorite ale lui tataia si de mirosul de la cana de vin fiert. Mi-e dor de inocenta.

Simona Fusaru spunea...

@o femeie - dor de atunci, acolo...

daiana spunea...

noi inca mai avem de ce sa ne fie dor . Din pacate din ce in ce mai putini vor avea acest privilegiu.

4me

stats

:-D