Like?:)

joi, 16 martie 2017

Dacă e martie...

...E dezinsecţie, că altfel nu se poate. În casă s-a executat operaţiunea dez-gărgăriţare, iar am scos sute de gărgăriţe de culori diferite, cu buline în număr impar - zău dacă ştiu unde au stat toată iarna - şi, cum s-a deschis sezonul la căpuşe, iar mâţele noastre sunt haimanale, am deparazitat şi mamiferele din dotare. 
...E grădinăreală incipientă, că aşa-i modelul. Am parţial coafat iasomia de iarnă şi am cam înhămat-o, că s-a făcut cât un monstru şi ameninţa intergritatea gardului, am mutat florile dintr-o jardinieră pe care o clocesc câinii şi am mai pus o tură de răsaduri din seminţe de la Buzău. Complementar, continuă operaţiunea greblat-strâns-ars/dus la compost vegetale istorice de prin grădină (eu) şi  tuns pomi (domnul meu), tăiat zmeură, pelin şi alţi arbuşti, mutat plante dintr-un loc în altul, că e unul dintre cele mai mari hobby-uri ale mele.
...E program de curăţenie mai responsabilă, că deja iarna-i dusă. Uşor-uşor casa capătă look de primăvară - au dispărut protecţiile de uşi, decorurile nu mai presupun drujbă şi şurubelniţă electrică, teancuri de lăzi cu lemne, geci de toate grosimile. 
...Redevin funcţionale conductele cu apă de pe moşie. Şi ce fain e să am apă la bucătăria de vară, lângă chioşc, aproape de atelier, la chiuveta din grădină.
E primăvară.

5 comentarii:

cristina spunea...

Deja au aparut capusele??? Ooof, iar tre sa ii iau pe ai mei la cautat :(
Nu trimiti ceva gargarite si prin posta? Eu le astept sa vina si la mine de vreo trei ani si inca n-au ajuns. Poate posta o fi mai rapida :)
Cand mai ai timp sa faci si prin casa??? Eu ajung lata de oboseala, nu mai am timp/chef/putere sa fac nimic.

Anonim spunea...

Gargarite de la fasole????sanda....cu drag..

simf spunea...

@sanda - nu, din cele portocalii cu buline. ai net, bogatano!:)

simf spunea...

@sanda - nu, din cele portocalii cu buline. ai net, bogatano!:)

Anonim spunea...

Oh! In sfarsit a sunat azi la usa Telekom.de si a recalibrat routerul.ca am fost amarnic lipsita de ticalosi fara suflet..si l-am luat la index pe tip:-daca sant in tara muma a lu' Telekom de care apartine si noua mea scula de prostii graitoare,..de ce nu pot sa facanevre cu ea ,ca imi ia o caciula de bani???? Si a zis tipul ci tupeu pe el,:-,asa e politica tarii tale!!! S-sm zas,:-#%#%-&de hoti!!!!tot sanda.pup...

:-D