Like?:)

joi, 30 martie 2017

La un an și un pic de la interzicerea fumatului în spațiile publice

* Fumez fix la fel, dar nu-mi mai miros hainele la fel de tare a fum.
* Economisesc bani pentru că nu mai intru decât foarte rar în crâșme - care sunt mult mai goale decât atunci când le frecventam.
* Cunoscuții posesori de afaceri de gen spun că le-au scăzut considerabil încasările, statisticile statului zic altceva.
* Mă întâlnesc mai des cu amicii și stăm la o țigară pe băncile galbene din centru. (Băncile sunt acum mai pline - indivizi care fumează, cu o cafea de dozator în mână.)
* Tanti vânzătoarea de unde îmi iau uzual țigări zice că imediat după interzicere au scăzut ușor vânzările la țigări, dar și-au revenit repede.
* Văd mult mai multe femei fumând pe stradă în mers; lejer, firesc. 
* Terasa unde mergeam cel mai des a amenajat un loc de fumat fain. Cu împrejmuire din sticlă, scrumiere îngropate în blat din lemn. Îmi place acolo.
* Mă îngrozește numărul adolescenților pe care-i văd fumând pe la colțuri, în spatele blocurilor, în ganguri.
* Nu mă mai uit la desenele de pe pachete de țigări.

Un comentariu:

Mihaela T. spunea...

Si la mine la fel, ma refer la punctele 1, 2 si 6. Pentru punctul 3, cativa prieteni care au restaurant au achizitionat niste echipamente faine care dau caldura, si le-au pus afara in curte. Probabil cineva si-a facut firma si trebuia sa vanda cat mai multe. :)
In legatura cu pozele alea oribile de pe pachetelede tigari, eu am copiat ideea unei colege si am pastrat cateva pachete vechi, din cele care au doar textul cu "fumatul ucide". Astfel pun tigarile din pachetul nou in pachetul vechi. :)

:-D