Like?:)

marți, 18 aprilie 2017

Gusturile copilăriei

* Baton cu mac şi lapte bătut. Corn de 40 de bani cu unt şi cacao cu lapte
* Tartine cu unt şi parizer. Brânză cu roşii - fan r&b
* Frigănele, gogoşi rotunde, prăjitura puturosului, salam de biscuiţi
* Cornuleţe cu magiun, găluşte cu prune, clătite cu pastă de măceşe
* Ciocolata cu rom şi batonul Făgăraş. Bomboane Cip, pufuleţi şi pufarine
* Macaroane cu nucă, orez cu lapte şi dulceaţă de vişine
* Măr ras cu biscuiţi populari; sau sendviş de biscuiţi cu rahat
* Savarina de la cofetăria din colţ, vată pe băţ, sfera roz strident din floricele de porumb glazurate
* Resturile de aluat de chec lins de pe degetul cu care curăţam vasul; ou fiert moale, mâncat cu o coaja de pâine pe post de linguriţă.

7 comentarii:

Aimée spunea...

Cum e prajitura puturosului? :))
Eu cand ma gandesc la savarina, ma gandesc la cofetaria Magnolia! :-D Chiar, mai e in zilele noastre?

Mihaela T. spunea...

Ah, uitasem de sendvisul de biscuiti cu rahat. Era favoritul meu. :)
Care este prajitura puturosului?

simf spunea...

@Mihaela - avea aluat de tarta, facut cu iaurt sau lapte acru, deasupra fructe de sezon, apoi o bezea si zahar pudra.

simf spunea...

@Crengu - mai e magnolia. si savarina are acelasi gust.

cristina spunea...

Sendvis de biscuiti cu rahat n-am mancat, dar cu unt da si tare mi se mai parea bun, ca si felia de paine unsa cu unt si presarata cu zahar.
Eu mai am in memorie prajitura Dobos, din straturi subtiri de blat alb cu crema alba intercalata si glazurata cu ciocolata ...
Ciocolatelile chinezesti mici in staniol auriu
CAVIT-ul
Ascolecitina
Halva turceasca facuta de mine dupa reteta din Sanda Marin (practic, niste faina prajita, stinsa cu sirop de zahar, o porcarie, dar mie mi se parea exotica :))))
Pepsi din "esenta"- o pasta maro din care se punea o bucatica si se dizolva in sifon

Mihaela T. spunea...

Simona, se pare ca am ratat aceasta prajitura. :) Multumesc pentru detalii.

simf spunea...

@cristina - stii ca si acum are fix acelasi gust cavitul?
mi-ai amintit de crant - zahar ars intr-o tigaie, apoi adaugate nuci tocate. pus amestecul pe un tocator de lemn uns cu ulei, taiat fierbinte - facea ate -, lasat sa se raceasca si rontait cu placere.

:-D