Like?:)

marți, 11 aprilie 2017

Marţi, 11

E aprilie cam pe la mijloc, cu vreme bizară - aproape 20 gr la prânz şi peste două zile brumă dimineaţa (ultima dată - pe 8 aprilie) -, cu timp rostogolit şi interminabile liste to do tronând pe uşa de la frigider.
Deja văd culori, verdele e categoric dominant şi se avântă vertical - trifoiul dintre trandafiri e deja covoraş, cerastiumul începe şi el -, albul rezistă, fie şi după ploi reci - cireşii şi prunii sunt încă în floare -, complementare, galbenul şi movul/albastrul colorează zonele de flori - magnolie, gorniţe, zambile, muscari, primule, miozot, flox târâtor. Roşul e încă timid - o primulă de la Gabi, frunzele bujorilor, apoi merii care încep să facă bumbişori trandafirii  (la 5 km de noi sunt meri în floare), un flox roz închis.
Grădina e în stand by, am mai pus doar năut şi ceva negrilică, în rest aştept vremuri mai calde. La capitolul trandafiri, i-am coafat pe toţi, se vede pe mâinile mele, cred că s-au supărat tare pe frizura model 2017 - i-am tuns cam ca pe pomi, sub formă de pahar, plus că n-am lăsat mai mult de trei tulpini decât la trandafirii mici de vârstă. Mi-a luat cam o zi, urmează pregătirea și mulcirea de primăvară - probabil încă vreo două zile, că mi-a luat o după-amiază să pregătesc doar opt. 
A murit și a doua loniceră, ordinea cu aruncare din atelier stă deocamdată (o să revin pe astă temă), pe DN se circulă greu - se fac trotuarele -  domnul meu a răcit stând prin grădină la bustul gol, în căutarea bronzului perfect.
Faină reclama cu All Blacks în Japonia. 

2 comentarii:

Mihaela T. spunea...

Super tare reclama ! Mi-a placut rau de tot. :) Multumesc, Simona !

simf spunea...

@Mihaela - cu drag, drag, drag :)

:-D