Like?:)

marți, 30 mai 2017

Bilanț de aproape iunie

* Bobocii trandafirilor sunt afectaţi rău de gerul târziu, sunt mici, cu margilile petalelor arse şi au culori nefireşti. Sunt nenumărate insecte pe plantele noastre, afide, păienjeni, cicade, păduchi de toate soiurile; lucerna cere cosită, flora spontană creşte pe repede înainte, cea premeditată, parcă e natură statică, mai ales roşiile şi ardeii. Bine măcar că nu le mănâncă limacşii.
* Am mutat castraveţii şi încă o tură de verze, busuioc, cimbru, am completat fasolea - din cea neagră, de Auchan, n-a ieşit nicio plantă -, plivitul e un fel de ocupaţie continuă, executată la perioade neregulate şi în cantităţi imprevizibile. Strâng plante şi le usuc - oregano, mentă, roiniţă -, am pus de sirop de roiniţă şi de tinctură de patlagină pentur uz extern; spre surpinderea mea, experimentul cu mărar la sare pare ok.
* Am reuşit să scoatem hamacele - în alţi ani, pe final de februarie deja erau la datorie -, domnul meu şi-a construit o chestie cu care experimentează făcutul de brichete din rumeguş şi hârtie - ca rezultat intermediar al cercetării: prima tură se dezintegrează. A pus urzici pentru purin - le-a mărunţit cu tocătorul de crengi - şi, printre picături, a mai montat broduri pe ici-pe colo.
* Iar m-a apucat amocul pe haine; de unde s-or strânge atâtea n-am idee, dar dulapurile erau iarăși sufocate. N-am îmbrăcat un ceva de doi ani? Afară cu el, îl dăm;  cam multe haine pentru curte, la ce-mi trebuie 12 tricouri? Păstrez doar 6. Apoi m-am extins: avem inflație de scaune, saci din rafie, borcane cu capac, sticle cu twist off, ia să mai dăm din ele. Ca rezultat - spaţii libere de care mă bucur.
*  Am comis un inventar cu reaşezare în beci - mai avem dulceţuri, sirop, compot, murături de anul trecut -, gata prima tură de dulceaţă de trandafiri, cam nelegată, dar pot spune că petalele de Rose de Rescht sunt de departe cele mai fine, chiar dacă cele de Isac Pereire sunt considerabil mai aromate - lasă că-l folosesc la sirop şi la florată.
* Jinx trebuie dus la medic, chiar dacă nu există stomatolog de pisici; nu mai poate mânca hrană solidă şi iar a mai slăbit; şi, ca să nu facem drumul sub sarcină, i-am pus gând rău Urmei - sterilizare şi microcipare.

Niciun comentariu:

4me

stats

:-D