Like?:)

joi, 17 august 2017

August tropical

* A fost sufocant de caldă vara asta, ori suport eu mai greu, ori n-a mai fost aşa cald niciodată de când ne-am mutat: noaptea, am avut 20 gr, 27 la 7 dimineaţa, 36 la ora 16. Piele lipicioasă asezonată cu păr de pisică, de câine, alternativ sau simultan, tone de lichide băute pe zi, gândul la o perfuzie cu gheaţă sau măcar ceva de gen.
 * Gata gresia pe terasă, bej cu accente roşii, plus o bucăţică de faianţă pusă pe-un colţ de mascare, arătând a foarte noi, pisicile apreciază noile amenajări - nu mai trebuie să intre în casă să se expandeze pe gresie, rămân pe unde apucă; din punctul meu de vedere, zona e gata, mai are domnul meu una-alta de făcut.
* Spăl zilnic, aproape compulsiv, de la rufe uzuale la geamuri, de la dulapuri la covoare, de la găleţi la trotuarele noi cu tentativă de mozaic. Când nu spăl, aşez la loc chestii sau şterg praf din zone unde nu m-aş fi gândit că poate să intre. 
* Roşiile au di tăti, fructe spre coacere, gogonele, mană, arsuri solare, trandafirii încep să-şi revină, dar au florile mici, via e haos vegetal, ardeii iuţi se ridică în roşu obraznic. Nu prea am strâns seminţe, priorităţile au fost altele.
* A venit prima tură de lemne pentru iarnă (iar s-au scumpit), uşor-uşor se eliberează curtea de lemnuţe pietre bucăţi de ciment butoaie table, chioşcul arată aproape decent, hamacul meu e în continuare dezafectat.
* În rest, udăm plante, facem piaţa din grădină în coşuleţul împletit, periem Zăvod năpârlitor și mâțe, casa de mai jos creşte pe repede inainte, pe drumul din sat trec căruţe cu lemne și auzim zilnic Pepeni, pepeni, hai la pepeni!
Azi-noapte a plouat și tare mi-a plăcut.
August.

3 comentarii:

mikaela spunea...

Dar cine are acces la terasa,cumva numai specia felina? Ei,iarba e moale,dar gresia e altceva,si mai tine si racoare.Dar,fara discriminare!;)

simf spunea...

@mikaela - toate pisicile sunt egale intre ele si fac ce si cand vor. cainii au acces pe terasa doar cand se descurca singuri.

simf spunea...

@mikaela - toate pisicile sunt egale intre ele si fac ce si cand vor. cainii au acces pe terasa doar cand se descurca singuri.

:-D