Like?:)

luni, 7 august 2017

Home, sweet home III. Conexe și victime colaterale

Am fost refugiaţi în propria casă, terasa şi extinderea au intrat în lucru în aceeaşi zi, totul era un haos deplin, în magazie abia se putea intra, în bibliotecă erau dulapuri, locul de masă găzduia lăzile de cereale, zonele de acareturi erau sufocate, curtea - plină. Am strâns zilnic, metodic, continuu, diverse; de la bucăţi de polistiren la sute de făraşe de momonei (sferele mici de polistiren, ticălos zburătoare şi toxice pentru mediu), de la sute de mucuri de ţigări la cuie negrese umbreluţe cruciuliţe. Au rezultat peste 40 de saci de gunoi  - căraţi cu maşină specială la groapă - şi vreo opt saci de reciclabile, pe care n-a venit nimeni să-i ridice, că aşa e modelul. 
La finalul lucrării, sâmbătă după prânz, am rămas fără decorativă (luase domnul meu bob de orez, teoretic ar fi trebuit să ajungă, dar o găleată nu a acoperit mai mult de 5 mp, când trebuia să acopere 8) şi fără chit de rosturi - soclul a rămas nechituit înspre est. Aşa că de luni a turnat domnul meu ceva betoane, a tras decorativa până târziu în noapte, a tras cabluri, a montat canal cablu, prize, întrerupătoare şi alte minuni pe terasă. Acum mai are doar să aducă şi curentul electric acolo. :) Şi să pună gresia pe terasă (şantierul în sine şi belşugul de materiale rămase i-au deschis apetitul). Şi să facă o ramă la geam. Şi să amenajeze o scară spre cer pentru pisici. Şi. :)
Victime colaterale: tot ce înseamnă tocuri şi cercevele arată ca după bombardament; am curăţat tinci decorativă masă de şpaclu de pe ele, dar arată crunt, mai ales cele care au fost lăcuite. Tot victime: nenumărate flori - erau în apropierea aleii şi acolo a crescut schela, deci s-a călcat pe ele, plus scânduri, polistiren şi alte minuni puse peste flori mai îndepărtate. Un trandafir a murit de tot, alţi doi sper să trăiască. (plus n găleți, mopuri, mături, făraşe care vor trebui înlocuite.)
(La final, diferențele de manoperă pe care le-a cerut șeful de echipă au fost cât  calculasem și noi - preţul manoperei este spre 200 de lei pe zi meseriaşul şi spre 100 necalificatul. Una peste alta, distracţia s-a dus spre 22.000 lei.)

Niciun comentariu:

:-D