Like?:)

joi, 31 august 2017

Încă august

* Se duce vara şi e din zi în zi mai evident; frunzele cireşilor trec spre galben, iarba e plină de rouă în fiecare dimineaţă, pădurea îşi schimbă aspectul pe repede înainte. Ziua s-a micşorat, seara şi dimineaţa reclamă mânecă lungă, şlapii mai sunt numai pentru orele prânzului.
* Grădina e în continuare hippie, chiar dacă domnul meu a cosit întreaga moşie - cred că mai corect ar fi să spun a defrişat, că, după mai bine de-o lună, iarba era deja arbustivă -, livadă, curte, zone cu trandafiri artă şi ele relativ normal acum. Via e haotic-luxuriantă, avem recoltă de o pară, o moşmoană şi mai multe gutui.
* Facem piaţa din grădină - roşii, ardei, zmeură, plante aromatice -, încerc să-mi fac curaj să pun oareşce plante la uscat, dar mai durează - am strâns seminţe şi le-am pregătit parţial mai bine de-o jumătate de zi; n-am terminat, dar nici răbdare nu mai am.
* Am făcut oareşce rocade - lipsa blatului de pe terasă ne-a făcut să aducem acolo un corp de mobilă, spre bucuria pisicilor, care dorm pe rafturile lui -, am mutat lada de cereale în chioşc, am ajustat zona de reciclabile din magazie. Apropo de reciclabile, iar n-au venit să le ridice, cred că doar la cerere specială se prezintă, nu contează regula: ultima zi de vineri din lună, probabil iar vom suna la primărie.
* Câinilor nu le mai ajunge porţia de mâncare de vară, vin la cerşit, pisicile încep să doarmă prin casă, mai puţin Maşa, care iar e plecată de ceva vreme, Jinx face mofturi la mâncare, în cuier au reapărut cămăşile de flis şi, la suportul de încălţăminte, saboţii. 
Azi.

Niciun comentariu:

:-D