Like?:)

marți, 29 august 2017

Pentru că-mi permit

Casă mare, cu opt dormitoare living ţ băi. Vii acasă la opt în fiecare seară, încălzeşti mâncarea cumpărată pe fugă, ocupi un loc pe canapeaua din living când mănânci, o jumătate din patul din dormitor până dimineaţa, când pleci pe fugă iarăși. La sfârşit de săptămână ieşi din oraş. Munceşti, ai bani, îţi permiţi. 
Maşină cu miliarde de cai putere, eventual decapotată cu coviltir. Și mergi bară la bară, cu 5 km/h, în oraş. Pentru că-ţi permiţi.
Calculator cu placă video incredibilă, pe care faci două documente word pe lună, pe care-ţi citeşti mailurile o dată pe săptămână, dacă nu uiţi să-l porneşti.  Îţi permiţi.
Telefon superbingo, cu funcţii de care nici nu ştii, nici nu-ţi pasă, nici nu-ţi trebuie, pentru că îți permiți.
Cumpărături de două ori pe lună din hipermarket şi mall, haine şi încălţări noi, cele vechi ajung la gunoi, coşuri pline cu alimente, eventual eco, ambalate individual, mâncarea existentă în frigider ajunge şi ea la conteiner. Pentru că-ţi permiţi.
Supervacanţe, o săptămână în Norvegia în vară și încă una în Dubai, de revelion. Pentru deconectare, doar lucrezi 12 ore pe zi. Și-ți permiți.
Banii îţi permit să ai ce crezi că-ţi doreşti. Banii îi faci omorându-ţi timpul, viaţa, relaţiile cu oamenii dragi, renunţând la bucuriile simple - o plimbare prin cartier seara, un amurg pe malul râului, o trotinetă share-uită cu prietenii în parc.
Am pentru că pot, deci sunt. 
Nope. Sunt şi, pentru că pot şi vreau, am.

5 comentarii:

mikaela spunea...

Ego-ul e foarte prezent in lumea actuala.
Verbul "a avea" e mai presus decat "a fi" ..
Mai mult de atat,oamenii simt nevoia sa expuna tot ce au(uneori poate nici nu au,doar mimeaza),ca daca tot ai ,tre'sa vada si lumea,nu-i pacat? :)
Numai ca exact fortarea,preocuparea pentru a expune tot(calificative,studii,avere etc.),tradeaza tocmai contrariul a ceea ce se doreste .

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna ziua, cred ca se potriveste si citatul lui Will Smith „Prea mulţi oameni cheltuie banii pe care nu i-au câştigat, ca să cumpere lucruri de care nu au nevoie, ca să impresioneze oameni pe care nu-i plac.”
O dupa-amiaza fericita alaturi de cei dragi.

daiana spunea...

ce zici de asta ? Casa cu 8 dormitoare si dormi tot in cort in curtea din spate , masina cu t cp si n-ai permis , telefon ultra si nu stii sa citesti ... cumparaturi in hipermarket si n-ai servici - la ce ti-ar trebui daca ai ajutor social si-o droaie de plozi , vacante peste tot pe unde merge "ajutati-ma si pe mine..." . Tot pentru ca-ti permiti. :)

simf spunea...

@daiana - mi se pare SF :)

daiana spunea...

daca ai sti cate sunt.... La noi totul e posibil. Ma mir cum dracu am ramas asa de inapoiati cand suntem atat de inventivi in a fenta sistemul :)

:-D