Like?:)

marți, 7 noiembrie 2017

Raport de început de noiembrie

  • Au început ploile și pădurea, din multicoloră pe fundal de nuci galbeni, a trecut în nuanțe de teracotă pe fundal de nuci și vișini goi, chioșcul capătă ușor aspect de iarnă, curtea se golește treptat de băncuțe, unelte și alte accesorii.
  • Grădina e în astenie, sălciile se pleacă-n vânt, călțunași, crăițe, gălbenele și trandafiri continuă să înflorească; R. a tuns via pentru iarnă, am strâns hamacele, am băgat în beci adezivi ciment vopseluri și alte chituri.
  • Rearanjarea podurilor a dus la o selecție responsabilă - prilej cu care am dat o grămadă de chestii perfect folosibile, dar mai puțin utile nouă -, casa dinspre est crește hărnicuță, deja primul nivel e gata, urmează etaj plus mansardă și, când va fi terminată, adio priveliște spre Mioveni.
  • Am fost la sor’mea M., de unde m-am întors cu o tufănică mov și o tufă de margarete - le-am plantat și pe ele, și coreopsisul cumpărat acum ceva vreme – plus ceva butași de trandafir. I-am pus în grădină, prilej cu care le-am cam tăiat accesul câinilor mari – pet-urile și ele tot sunt jucării. Mai am de la M. o marcă de Sempervivum, încă nu știu sigur unde s-o pun.
  • Gresia de exterior pusă pe terasă e, pe de-o parte, foarte utilă, nu alunecă, reține o grămadă de barbiduci, pe de-alta, e dificil de îngrijit, se mătură greu și se spală și mai și, grație denivelărilor și părților ușor abrazive; pe zona unde ne bem noi cafeaua e gresie de interior; se mătură/spală excelent, dar se usucă greu de tot și alunecă eficient.
  • Am trecut la decathlonizarea ținutei de iarnă, vântul îmi usucă buzele și îmi asprește mâinile, iar n-au venit cei de la salubritate să ia reciclabilele: l-am sunat pe viceprimar (care a venit, ca de obicei, prompt, de astă dată cu un polițist local și le-au luat ei).
  • Huni a închis site-ul lui hobbygradina - îmi pare rău de informațiile utile de acolo -, o dată cu scăderea temperaturilor se simte că a fost izolată casa, în cap am miros de orez cu lapte-adevărat și scorțișoară.

Îmi place ora de iarnă.

4 comentarii:

cristina spunea...

Mai, sa nu-mi vina sa cred, laptele Pilos de la Lidl, cel de 3,5%, avea bucati de smantana/unt in el si cand s-au topit, s-au vazut ca petele de la laptele adevarat! Plutea grasimea in oala! Am ramas muta de uimire. Gustul nu-l pot compara, caci lapte adevarat eu nu beau, dar ma gandesc ca the next best choice e asta, de la Lidl.

simf spunea...

@cristina - laptele de pilos il beau pisicile noastre, e printre putinele. nici eu nu beau lapte dulce, dar se simte diferenta de gust incontestabil in produse.

Iulia spunea...

Simona, stii cumva ce e cu Iuliana de la Bucuresteni mutati la sat? De un an de zile nu a mai scris nimic.

simf spunea...

@Iulia - Iuliana e acum bucurestean mutat in Scotia. :) Sunt bine toti trei.

:-D