Like?:)

joi, 9 noiembrie 2017

Tot noiembrie

Scade ziua, scade iară...
Plecăm pe lumină, ne cam întoarcem pe întuneric și asta ne ocupă tot timpul; am bifat primele temperaturi negative, prima brumă - găsim parbrizul înflorit dimineața -, pe geamurile aburite sunt desenate stele în cinci colțuri, mânuși, trecări, geci cu glugă, papuci îmblăniți.
Soba din dormitor e cam ofuscată, nu reușesc să colaborez cu ea deloc, domnul meu ce-o îmblânzește, boilerul e un drăguț și am învățat cum să mă înțeleg cu el; casa a căpătat aer de iarnă, e plină de covoare și tare mi-e drag, lăzi cu lemne mobilează zona de sub scară, fotoliile sunt prevăzute cu pisici în combinații aleatoare, avem urme de năsucuri pe geamuri, de lăbuțe prin baie, pe pervaze și pe mașina de spălat.
Domnul meu a cosit lucerna și a dus-o doamnelor găini, am dat din plantele care se înmulțiseră, pregătesc zona de flori treptat – mai plantez ceva din ghivece, mai mut altceva -, trandafirii au mai multe boli simultan - lipsa de îngrijire din vară se simte. Am plantat jujubul din sâmbure în livadă, i-am schimbat tutorele poncirusului, avem de mutat doi muri și-un zmeur, plus nucii pecan, dar încă nu suntem siguri unde.
Pisicile s-au îngrășat și îmblănit responsabil, Igor e imens și pufos, Jinxul - prin sălcii, Frida frunzărește frunzele de vie sub boltă, Mașa nu mai pleacă de-acasă de mai bine de-o lună; câinii, bine-mersi și ei, dorm mult, s-au făcut cât vițeii (cei doi albi) și sunt ușor revoltați că n-au mereu acces în grădină, spre diferență de câinii negri, care au acces când și unde vor. Găinile încă-s toate, dar curând vom tăia din ele.
Liliecii nu mai vin, șobolanii nu prea mai sunt vizibili, șoriceii urcă lejer pe tencuiala decorativă, la prima oră aud gâște pe cer, peisajul e majoritar maro, pădurea – tristă deja.
Noiembrie, 9.

Niciun comentariu:

:-D