Like?:)

joi, 11 ianuarie 2018

Ce facem cu regulile?

Cărțile din biblioteca noastră au fost și sunt într-o continuă ajustare; ne schimbăm noi, se schimbă și ele. De-a lungul anilor au dispărut cărțile polițiste, de aventuri, de război, din SF au rămas urme fine, odată cu virarea preferințelor spre eseu și memorialistică au început să se reducă drastic romanele. Și poezia. Și „cărțile bune”. Și volumele din BPT.
Înainte să ne mutăm, am făcut lista cărților din bibliotecă; apoi ne-am înarmat fiecare cu câte un pix de altă culoare și am încercuit pe care vrem să le păstrăm. Cărțile neîncercuite au fost fie vândute, fie donate. Am plecat la casă cu aproape o mie de cărți și cu hotărârea (mea) să nu mai depășim o mie.
După ce-au terminat fetele liceul, am scos din bibliotecă tot ce era în bibliografie. Apoi am mai făcut o sortare și i-am dus cărțile (tot) lui nea Costică. Apoi am mai trimis cărți la școlile din Moldova. Anul trecut am donat cam o sută bibliotecii din sat.
Încăperea dedicată cărților are spații de depozitare cam pentru 1100 de volume; în mod straniu, sunt pline toate și, paranormal, s-au umplut și rafturile din camerele fetelor.
Pentru că regulile sunt făcute ca să fie încălcate.

Niciun comentariu:

:-D