Like?:)

marți, 27 februarie 2018

Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se-ntâmple

Am vrut iarnă, nas înghețat, picioare și mâini degerate, pisici înfoiate mirosind a ger; na că am! Ninge de sâmbătă și tare-mi place, bate un vânticel cam ticălos și viscolește zăpada, o duce și-o aduce fix cum vrea el, nu contează că tocmai am făcut pârtii și poteci. Afară-i frig, în casă ard focuri în sobe și bețe aromate în suporturi, pisicile uzurpă fotolii și paturi, fac ordine prin deranjare la huse, covoare și rufe întinse pe suport la uscat.
Câinii sunt fericiți în zăpadă, Urma arată fix ca o oaie cu blana înghețată, Pepsi se tăvălește cu elan și din neagră devine bicoloră, Zăvod doarme în mijlocul drumului și ninge pe el; doar Hades ce se bucură de eficiența căsuței (i-am pus chestii călduroase în ea).
I-am jignit pe domnii câini cu crănțănele și pâine prăjită – dacă le pregăteam mâncare îngheța -, s-au sacrificat, dar asta nu i-a împiedicat să se uite urât la mine, Jinx mă urăște că-i dau cu un spray în gură de două ori pe zi, găinile s-au supărat din motiv de frig și nu prea mai ouă, căprioarele nu mai dorm ca împăiate în livadă: se deplasează agale și pasc, pe ici, pe colo, câte un smoc de iarbă de sub zăpadă.
Am pornit proiectorul cu luminițe colorate, arată incredibil casa când ninge, țurțurii din sticlă sunt minunați pe fundal alb înzăpezit (parc-ar merge și ceva colinde, dar mă abțin), umblu în bocancii și cu geaca Quechua - faine foc (până acum mi-era cald în ele).
În rest, ne așteaptă temperaturi de -14/-17 grade, drumurile nu-s curățate, nici prin sat, nici în oraș, doar pe DN ce s-a băgat plugul (mă îndoiesc că vom mai ajunge azi cu loganul în curte), mai ales că până vineri avem coduri de diverse nunațe.
Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, breching nius-ul e că domnul meu e musai să se distreze curând cu înlocuirea a oareșce cabluri electrice la mașină – le-au puțin mâncat șobolani.
Ninge!

2 comentarii:

cristina spunea...

Ninge :(
Eu maine trebuia sa plec la Iasi, calatorie planificata acum doua saptamani. Cine-ar fi zis ca va mai ninge IN ASEMENEA HAL?!
Sobolani, da, caci pisicile ce le-avem ...

simf spunea...

@cristina - avem doua colonii de sobolani, sunt altoiti de-a dreptul, pisicile prind doar pui de sobolan. pe adulti ii vaneaza cainii. plus ca mai prinde din ei domnul meu, cu o cusca.
imi amintesc cu ani in urma (concertul tarja turunen), cand nu ati mai putut ajunge acasa din cauza zapezii :) era in decembrie?

:-D