Like?:)

vineri, 2 martie 2018

Iaca martie

  • Un pui de viroză cu tuse de scuipat plămânii și prea mulți muci, vin fiert și miros de scorțișoară, cafea răcindu-se instantaneu pe terasă și pisici înfoiate mirosind a ger, cină în dormitor și casa încălzită a la longue,
  • Fitness cu lopata de zăpadă și mătura, și seara, și dimineața, mândra mea, ce mișto arată țurțurii din sticlă, de proiector nu mai zic, hmmm, ar merge niște colinde? Nu, totuși!  
  • A fost frig zdravăn (-17 grade), prilej tocmai bun de probleme existențiale, cum ar fi: oare cum e să folosești wc-ul din grădină la -x grade (am uitat geamul deschis la baie vreo jumătate de oră, așa m-a lovit brusc dilema).
  • În peisaj au apărut țurțuri frumoși, adevărați, mai la streașini, mai în blana Urmei, în sat au băgat plugul zilnic, dar vântul a avut grijă să aducă zăpada la loc pe carosabil (a și nins continuu câteva zile), așa că mașina a mai stat și prin vecini.
  • Coborât per pedes dimineața până la mașină, că face bine la ten, ziua crește pe repede înainte, stâlpul cu led din fața porții nu e așa ticălos, luminează drumul, nu și curtea noastră.
Tura asta de zăpadă are gust de copilărie.

7 comentarii:

Claudia Mihaela spunea...

Multă sănătate! Apropo de geam uitat deschis,eu l-am uitat la camera noastră,acum două zile,vreo trei ore.😁 Dacă nici asta nu a fost aerisire... 🤣

cristina spunea...

Venind aseara catre Iasi, am avut o revelatie: pentru mine gerul avea miros ca in copilarie numai cand treceam prin satele in care se facea foc de lemne in sobe. :) gerul in preajma centralelor pe gaz nu are nici un miros :)

simf spunea...

@Claudia Mihaela - a fost de-a dreptul dezinfectie, urma de virus n-a mai trait in dormitor :)

simf spunea...

@cristina - asa e. si caldura de soba e incomparabil mai faina decat cea de calorifer.

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Multa sanatate si un weekend calduros sa aveti.

simf spunea...

@Vasile - si voua toate cele bune, in special sanatate.

simf spunea...

@Vasile - si voua toate cele bune, in special sanatate.

:-D