Like?:)

vineri, 16 martie 2018

Miez de martie



E incredibil cum, în zece zile, se poate schimba vremea; de la -15 la +15 grade, de la maro-gri mohorât la verde evoluând vertical. S-a schimbat aerul, miroase deja a primăvară, păsărele gureșe mobilează toți pomii, gâze năuce vin la becuri, pisicile din sat sunt în nunți zgomotase, ușile casei au început să stea mai mult deschise ziua.
În grădină verdele a început să se înalțe, în special cel de ceapă și de usturoi,  plus roinița harnică, tradescantiile au apărut roșiatice, au ieșit și brândușele, sedumurile s-au învigorat, narcisele ciufulite au bobocii formați, iar două primule au floricele timide.
Ziua s-a mărit și-mi place, domnul meu a dat drumul la apa de la bucătăria de vară și avem confort sporit, uneltele au revenit în spatele casei, urmează să scoatem băncuțe, hamace, scaune pliante.
Am dat startul lucrărilor de primăvară: greblat, strâns vegetale uscate, ars – în etape de câteva ore, că atât ne permitem zilnic -, am plantat doi pomi, zmeură și flori, a apucat domnul meu să dea cu cuprice, cu ulei încă nu, am demarat un suport de palisare pentru zmeură, fac planuri și mă pregătesc să pun răsadurile de roșii.
Că tot ne așteaptă o tură de frig hibernal...

Niciun comentariu:

:-D