Like?:)

marți, 15 mai 2018

Raport concis


# Pomii sunt plini de rod, niciodată nu i-am văzut așa, deja ramurile cer proptele, mă minunez zi de zi, afide, cicade și omizi verzi sunt perseverente, în ciuda plămădelilor cu care le binecuvântăm; cireșii sunt și ei plini, deja m-am înfruptat cu patru cireșe, ce-i drept, nu tocmai coapte.
# Domnul meu a reușit, în sfârșit, să cosească lucerna și trifoiul din zonele de trandafiri -  apoi a tot plouat, așa că materia vegetală va ajunge la compost -, mai repară una-alta, mai sapă prin grădină, iar în pauze se distrează cu reamenajat chioșcul.
# Am pus semințe diverse în haos caracteristic (salată cu maci și busuioc, fasole kidney cu cimbru și crăițe), am făcut descoperiri arheologice – cum ar fi leușteanul și lavandele, care era într-o mare de trifoi, usturoiul de bulbili, plin de o iarbă ticăloasă cu rizomi, care nu e pir.
# Am periat responsabil pisicile – am scos de pe ele incredibil de multe plete, sper să fie ultima tură de forță în astă primăvară -, Zăvod a pus de-o otită, probabil scufundările din lac l-au ajutat, încerc să mă motivez să tund câinii, că periatul e inutil, nici nu termin bine și ei pleacă la scuba diving.
# În rest, am demarat operațiunea conserve 2018 – pentru început, ceva ouă la congelator, roiniță și mentă la uscat și leuștean cu oțet la borcan -, am schimbat telefonul – nu m-aș fi gândit că mi-era așa dor de Samsung - și am călcat cămăși; multe; în chioșc. Cu steag fluturând în curte pentru 9 și 10 mai și fond sonor Europa FM sau sunet de cicade, cu câini în preajmă și pisici printre picioare, cu apă rece și vânt în păr. N-a fost rău.

Niciun comentariu:

:-D