Like?:)

vineri, 29 iunie 2018

Lapidar


# Am terminat cu vișinele (compot, dulceață, sirop de două feluri, vișinată), au rămas destule în pomi, și grație ploilor, când n-am putut să culegem nimic, și pentru că nimeni nu vrea să vină să-și culeagă; nu-i nimic, vin păsările.
# Zmeura se coace eșalonat, e primul an în care am avut fructe de amelanchier, păsările mănâncă încântate fructele de goji (sunt mici, n-am tuns arbustul și se simte), mărul de vară și aroniile promit bine.
# E un belșug de fructe incredibil, aproape că se rup crengile de rod – furtuna chiar a rupt una de la mărul meu -, avem mere, prune, gutui, pere, moșmoane, chiar și nuci și alune, acum să vedem ce ne vor lăsa în toamnă veverițele.
# A tot plouat responsabil, dacă nu zilnic, la două zile, și n-am putut strânge semințe, n-am avut cum să culegem plante medicinale pentru uscat, nici cum să plivim grădina, care acum e stil junglă haos-rustico-zen.
# Le-am pus gând rău piersicului și gutuilor, cer prea multe și fac bășicarea frunzelor sau foc bacterian; de ce să îmbolnăvim întreaga livadă grație lor? Vrem de moft? Luăm din piață.
# După drăgălitul cu bicarbonat și cenușă, marți a îmbăiat domnul meu roșiile, via și trandafirii în apă de drojdie, văd că roșilor le cam place. Și apropo de roșii, în piața mare costa 2 lei kilogramul la jumătate de iunie; mi se pare un preț de râs – de ce să le mai cultivi?
# Alte chestii. Domnul meu și-a luat telefon chinezesc și sunt surprinsă de cât de mișto e, motanul morcovaliu a descoperit mâncarea pisicilor din casă și încearcă să ajungă la ea (ca bonus, mai marchează pe ici, pe colo).
AMR-ul a ajuns la 1. Adică azi. J

5 comentarii:

Carmen Nataşa spunea...

hahhaa, am râs să mor! stilul haos-rustico-zen e şi la mine! :)))

vic spunea...

la mine in piata rosiile roz/mov un soi nou si foarte gustos, sunt 7 sau 6 lei.
cu 5 lei, rosii micute si obisnuite.
nu am vazut cu 2 lei si MATCA e aproape de noi.

vic spunea...

tine-ma la curent cu ce face morcoveata fiindca mi-e simpatic. pacat ca nici o mitza de a ta nu face niste pisoiasi portocalii.
mi-ar fi placut sa vad ca iti misuna in batatura vreo 5 pisoiasi cu urechile orizontale.

simf spunea...

@Carmen - e trendul de 2018. :)

simf spunea...

@vic - in zona pretul rosiilor e nedrept de mic. Si e oferta imensa. Pisoiasi? Poate la altii, noi avem patru nebune adulte, e de ajuns. :)

:-D