Like?:)

luni, 6 august 2018

De Obrejenie


# Azi e Obrejenia, ziua despărțirii de vară; încep să se îngălbenească frunzele, pleacă berzele, se retrag reptilele în pământ, se culeg plante de leac (leuștean). Azi e de rău să te cerți cu cineva.
# Ziua s-a scurtat vizibil, însă sâmbătă cred că a fost prima zi de vară autentică, cald (29 de grade, încă n-am văzut 30), fără umezeală, vreme molcomă și moleșitoare.
# Domnul meu cântă mai mereu la motocoasă, e un hobby de-al lui, dar efectele se văd doar pentru perioadă scurtă.
# Am scos faimoasa recoltă de o tăviță de usturoi de bulbili (în toamnă îmi doresc și ceapă egipteană), usturoiul de tuns, aflat sub formă de trei fire pe opt rânduri, a făcut o floare, am mai pus la uscat o tură de petale de trandafiri și de mentă.
# Strâng suflu bibilesc semințe de toate felurile, cronofagă operațiune, orice loc protejat de circuitul pisicilor în casă e mobilat cu o tăviță cu semințe.
# Am jumulit cu elan trandafirii - adică i-am scurtat, am tăiat frunzele afectate (unii tind spre chelie), am strâns de la rădăcina lor uscăciunile -, l-am tuns pe un domn gutui hotărât pe foc bacterian (unde am ajuns).
# Am smuls din bălăriile luxuriante din grădină - prilej cu care am redescoperit ceva leuștean, ardei iuți, fenicul, fasole -, mănânc mere și alune direct în livadă, aștept cu interes să se facă perele și prunele pentru compot.
În rest, m-am jucat cu deshidratorul, dar despre asta data viitoare.
Bună dimineața!

5 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata.Sa aveti o saptamana binecuvantata.

Claudia Mihaela spunea...

Bună dimineața! Foarte multe lucruri ai făcut! 👍 Spor la treabă în continuare! Și eu am multe de făcut: să culeg roșiile, smochinele, buruianul 😁

simf spunea...

@Claudia - buruianul lasa-l, ca oricum creste instantaneu la loc :)

ba_laura spunea...

Of. Doar o saptamana am fost si eu bu, iar pe cand m-am intors in gradina am vazut galben pe dinaintea ochilor. Acuma ma lupt cu el, caci ogrijnie, neogrijanie, eu inca nu m-am saturat de verde.

simf spunea...

@laura - nici eu.

:-D