Like?:)

miercuri, 1 august 2018

Start în august II


Animale. Câinii sunt leneși, vegetează când la umbră, când la soare, i-am cointeresat parțial și mânâncă (și) crănțenele, umplu curtea de plete și de jucării, pisicile clocesc rufe curate, dorm în podul bucătăriei ore-n șir și fac mofturi la mâncare, iar găinile ouă, sunt bântuite de instincte materne, vor hotărâte să clocească și fac colecție de păduchi diferiți.
Din fauna zonei, ulii își învață puii la zbor, țapii tineri apar cu căprioarele lor, vulpile nu mai coboară în sat, probabil grație iepurilor numeroși; nu am mai auzit deloc liliecii, (ce-o fi cu ei?), am văzut doi șerpi de alun în grădină, iar într-o dimineață domnul meu a salvat un arici de ticăloșii de câini negri. A, și stațiile de intoxicare cu ipsos (pentru șobolani) încep să-și arate eficența după vreo trei săptămâni.
La capitolul insecte stăm bine spre foarte bine. Avem urme fine de țânțari (o iubesc ei pe Ana și vin când vine și ea), ceva muște (le ucide domnul meu cu savoare și pliciul), greieri ce vor în casă cu noi, cosași de zi cântători, fluturi de toate mărimile și culorile, gărgărițe mii. E inflaţie de albine, le las în pace, n-am program de apipunctură, inflație de păienjeni, vin în baie frecvent după apă, au niște pânze dense și lipicioase ce cresc de seara până dimineața chiar și în zone frecvent circulate.

Niciun comentariu:

:-D