Like?:)

vineri, 7 septembrie 2018

Succint în septembrie


# Ziua a scăzut considerabil, serile și diminețile sunt reci, miroase a fructe pârguite, cireșii s-au dezbrăcat, cad frunzele din meri și pruni, nucile se desfac singure. Ziua încă e cald în stilul verii.
# Sunt foarte prietenoase fructele noastre, mai toate sunt locuite, anul viitor musai oareșce stropiri împotriva insectelor; și anti ciumpercuțe, că e monilioză în livadă la greu; iar trandafirii au fungi de toate felurile.
# Sunete de septembrie: concert de greieri cu câte-o broscuță solistă, foșnet furișat în iarba din livadă, salut de lilieci în zbor la bucătăria de vară, câte-un lătrat surprins – răspuns la conversația câinilor din sat.
# Recoltele sunt în avans cu măcar trei săptămâni, domnul meu culege constant prune și mere, moșmoanele cresc harnice, reclodul verde a înflorit miercuri, pământul încă cere cu disperare apă.
# Jinx are probleme neurologice, îl apucă alergatul dezarticulat, e plin de hachițe și se poartă ca un moș urâcios, celelalte trei mâțe încep să se îngrașe, câinii cer mai multă mâncare, găinile sunt ușor nude.
# Lumină de septembrie: soare filtrat printre meri, lună rușinată, con delicat de lumină la felinarul din stradă, curte intuibilă; aplică aprinsă la terasă - închid lumina să pot vedea întunericul.

7 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata.Incet toamna isi expune toaletele cu elegantai caracteristica.Sa aveti o toamna linistita si bogata. Si apropo, sa inchidem saptamana de lucru ca sa putem vedea weekend-ul.

simf spunea...

@Vasile - week-end-ul e, de obicei, cu mai multa munca decat restul saptamanii. :) acum va fi lejer, ca maine e sarbatoare.

Anonim spunea...

RENGLOTUL TAU INFLORESTE TOAMNA??
CU DRAG S'ANDA...SI PUPICI

simf spunea...

@Sanda - asa vrea el.

cristina spunea...

cati ani are jinx?

simf spunea...

@cristina - are 12 ani.

vax albina spunea...

Splendid tablou.

:-D