Like?:)

marți, 6 noiembrie 2018

Ce-am mai făcut

Am cules nucile – mai mult din exteriorul gardului, că-n grădină au fost foarte apreciate de câini -, gata și cu merele – cele de pe jos vor ajunge la compost. Am început să culegem strugurii, vrem must licoros J, mai avem moșmoanele.
Domnul meu a făcut prima tură de rachiu de mere, dublu distilat, a ieșit tare interesant, în rest taie sparge cară aranjează lemne, face (aproape) toate focurile (pentru că soba din dormitor e mofturoasă și fumegândă când o apucă) și “repară” câte ceva la mașină.
În grădină nu prea am cum să intru, pregătirea de iarnă avansează vag spre deloc, seceta prelungită împiedică orice urmă de săpare a pământului; cu greu reușesc să scot plante, săpatul gropilor pentru arbuști (corni) e o întreagă odisee cu multă apă turnată pe-acolo.
Tompinamburul s-a întins ca nebunul în exteriorul gardului, am scos semințele de la dovleci și le-am pus cu sare la cuptor (apoi le-a dus domnul meu la serviciu, că n-avea cine să le mănânce, se pare că nici acolo nu sunt amatori).
Șterg compulsiv pereții de păienjeni, distrug viitori gărgăuni, limitez dezvoltarea a noi lumi și civilizații în spațiile de depozitare, scot fărașe de gărgărițe din casă, ucid fără milă ploșnițe puturoase.
Jucăriile preferate ale câinilor acum – un cartof (care mi-a căzut și a dispărut instantaneu) și o ceapă roșie (subtilizată din chioșc); trebuie găsite alte soluții să păstrăm porțile închise, grație lui Pepsi în mod special, se pare că și pseudo-carabina pusă ultima dată a fost ștrumfită de nebuna neagră.
E straniu când nu mai văd roșu în fața ochilor în curte, ci gri-aiuriu; încă nu m-am obișnuit cu noua mașină, trebuie domnul meu să scoată mână pe geam ca să-l văd. În cele două săptămâni fără mașină, am mers cu Skoda, Opel și Duster bleumarin, BMW verde închis și Audi negru, plus câteva taxiuri aproape toate albe. Și, cum la foarte bine și la greu afli cum sunt oamenii din preajma ta, am fost atentă cine și-a amintit de ziua mea; iar la faza cu mașina lipsă, am trei mari +-uri, 2 –suri și niște valori de 0 care vor fi analizate ulterior.
Vineri am făcut ceva analize; gata cu sănătatea, că în ultimii șase ani n-a avut cine să-mi spună că ceva nu-i ok că ia uite cum ți-au ieșit analizele, din simplul motiv că nu am făcut niciuna.
În rest, fost coleg de clasă plecat prea devreme din cauza unui AVC (al treilea coleg dus), azi se împlinesc trei ani fără Doru și am hotărât că o duminică pe lună va fi doar a mea, în care să fac doar ce vreau, nu ce trebuie.

Niciun comentariu:

:-D