miercuri, 3 iulie 2013

1. Despre cum să-ţi faci animal de companie o coțofană...

Se ia una bucată țăran de rit nou și se plasează ager în grădină după melci (adică să-i strângă de pe plantele folositoare omului și să-i ducă... undeva). Personajul principal întâi strânge melcii în găleată și-i duce în lizieră, apoi începe să-i învețe zborul planat combinat cu parașutism – aruncare cu boltă peste gard. Până într-o zi, când se întâlnește cu o pasăre negru cu alb și cu oareșce pene albastru electric, fățoasă tare, care cu delicatețe se servea din căsuța unui melc.
- Ce pasăre folositoare omului, ia să-i dăm noi melcii ei!, gândește țăranul de rit nou, apăsat de responsabilitatea de a se afla în vârful lanțului trofic.
Și-i face păsării o grămăjoară de melci. Pasărea, isteață, se prinde repede, mănâncă rapid ofrandele și-așteaptă. Iar omul îi mai face o grămadă. A doua zi, pasărea îl așteaptă pe om; iar omul îi face iarăși grămezi de melci păsării.
- Am pasăre sălbatică animal de companie, își spune trufaș țăranul de rit nou, mulțumit de aportul său la hrana cotidiană a păsării sălbatice.
Apoi a început săptămâna; omul a plecat la serviciu – nici n-a mai plouat -, dar pasărea a venit zi de zi să aștepte. Doar într-o seară ce-a mai primit doi melci, mici și ăia și amărâți.
După câteva zile, un alt om – mai cu picioarele pe pământ – viețuitor al aceluiași areal constată că din cuiburile găinilor au dispărut două ouă în mai puțin de zece minute, timp în care el se afla în preajmă.
- Nu-s urme de coji, nu-i umed, e pasăre sigur, le fură pur și simplu.
Țăranului de rit nou din primul paragraf i se aprind niște beculețe, tace, dar intră pe net să caute „pasăre fură ouă cuib”. Așa află că pasărea lui sălbatică animal de companie este o coțofană, pe numele de scenă Pica pica, expertă în furat ouă din cuiburi.
Ups...

3 comentarii:

  1. Foarte tare, stau in fata calculatorului si rad! stiu ca nu este de ras dar nu ma pot abtine, relatarea ta imi provoaca hohote de ras. Multumesc Simona ca mi-ai inseninat ziua care a debutat nefavorabil inca de dimineata.
    Imi pare rau ca ai ademenit tocmai o cotofana, acum trebuie sa vezi cum scapi de ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Aurelia - orice problema are o solutie, important e s-o cautam, nu sa ne irosim in pretexte. gasim noi cum sa scapam de ea. am gresit ademenind-o, acum stiu :), DAR am avut curajul sa experimentez, nuuu? si-n plus, omul din greseli invata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca să vezi că nu se adevereşte întotdeauna zicala: "Bine faci, bine găseşti!" :D

    RăspundețiȘtergere