luni, 30 iunie 2014

Eterogene

* Mi-e dor de gogoșile de-un leu ale copilăriei, luate din piață, de la magazinul cu geam mic, date prin zahăr grosier și servite în hârtie maro, de ambalaj.
* Farmaciile, cabinetele și magazinele cu hrană pentru animale nu respectă programul afișat pe ușă, cred că-i o lege nescrisă a lor, dovadă a profesionalismului.
* Ascult la radio câte o melodie dragă și după ce se termină încep să lălăi melodia ce urmează după ea în album; şi-apoi pe următoarea.
* Scările de bloc miros înțepător a urină de pisică, orașul tot e invadat de pisici – strângerea câinilor le-a făcut să apară fără frică -, am văzut zeci de puiuți explorând lumea. Şi nimeni nu se miră.
* Asfaltul încins udat de-o ploaie repezită mă face să-mi fremete nările a copilărie, cum cred că mirosul de iarbă proaspăt cosită îi face pe alții să fremete.
* În oraș sunt plopi și tei, salcâmi și sălcii, numai bune de alergii; ochi usturătorii și lăcrămoși, gust de guturai pe cerul gurii, nas curgătoriu și strănut. Oare pe ce criteriu sunt plantaţi?
* Mi-aş dori un tom în care tratamentele naturiste să fie ordonate în funcţie de afecţiuni, nu de plante. Şi un calendar al conservelor pentru iarnă.

3 comentarii:

  1. Am fost azi in oras si am trecut pe langa un parc. Auzeam din ce in ce mai tare o motocoasa si deja eram incantata ca voi simti mirosul acele de iarba proaspta taiata....dezamagirea crunta. mirosea numai a praf. intr-o zona comerciala, in care trec zeci de masini pe minunt, cele cateva palcuri de verdeata nu fac fata "modernului"

    RăspundețiȘtergere
  2. rancher,romanian1 iulie 2014 la 17:37

    "modernul" inseamna in Romania miliarde de biserici construite pentru inmultirea sobolanilor in sutane. singura "realizarea" a boborului de dobitoci eminamente votatori de pdeser, usl, etc, paraziti cu sperante de "ce-o mai da" ca noi ii votam oricum. d-aia nu mai are ce pilc sa mai faca fata la crima popilor spurcati .

    RăspundețiȘtergere
  3. Teii totuși sunt ok. Și salcâmii. Mai ales pentru albine. :)
    A, btw, siropul de roiniță face toți banii. :) Următorul îl voi face cu zeamă de lămâie, nu cu acid citric.

    RăspundețiȘtergere