Like?:)

miercuri, 9 septembrie 2020

Cum e când lucrezi de acasă


# Am randament, timpul trece altfel, nu e urmă de presiune, chiar dacă munca e uneori contracronometru. Am păstrat ritualul: trezit la 6 dimineața, culcat seara până-n 11,59, dar am câștigat zilnic peste o oră – naveta, pe care nu o mai fac.
# Timpul câștigat îl petrec majoritar în grădină și se simte: la recolte, la sănătatea plantelor, la liniștea piticilor mei de pe creier, anihilați de verde, pământ, cer. E ca și cum aș fi singură acasă, în rai.
# Umblu foarte lejer îmbrăcată: bermude, tricou, șlapi. Am mâncat mai sănătos, mai multe gătite în casă, plus fructe și legume; și n-am mai mâncat zi de zi din fața monitorului, în timp ce lucram.
# Nu mi se mai usucă, îmbâcsește, rupe părul, cuticulele, unghiile (și părul) cresc mai repede, nu mai am restanțe la somn, nici cearcăne. Nu m-am machiat deloc, am redus spre deloc cosmeticele, am băut multă apă.
# A fost copilul capitalist acasă spre două luni (din bucăți) cu motanul ei bonus, care a cam stat după mine, prin casă, prin grădină, pe sub birou, unde m-a lăsat fără net, că și-a făcut cablul colier. Motan de 4 ani care încă se joacă, care mă caută, mă invită unde și când vrea.



4 comentarii:

cristina spunea...

Motan frumos foc! Daca mai e si jucaus, e si mai frumos!

vax albina spunea...

Mi-a fost dor de poveștile tale. Încerc să recuperez.

simf spunea...

@vax albina - esti ok?

simf spunea...

@vax albina - esti ok?

:-D