Like?:)

marți, 23 iulie 2013

Lemn



7 comentarii:

Gogu Brancardieru spunea...

Acum, repede, taie-le si sparge-le, apoi la adapost cu ele. Daca nu le spargi, patesti cum ai patit cu cele din planul 2, se putrezesc si adapostesti ciuperci in ele, ciuperci care le scad valoarea.
Desi eu as alege cat pot pentru lati si uluci, pentru ca nu ai lemn rau acolo, abia apoi, ce nu se poate folosi, l-as baga la "capriori de soba" ;)

simf spunea...

@Gogu - butucii din fundal au fost taiati, urmeaza sa fie sparti si ei, dar acum sunt protectie pentru gard, sa nu navaleasca lemnele pe ei. acestea sunt lemnele de foc - deh, traim intre paduri - latii si ulucile ni le aduc gata facute tapinarii de la care luam si lemne (au gater, abric etc.)

vic spunea...

deja?

trebuie sa fie si ceva esenta, nu? un tei, poate brad?
mitele stiu ca se pregateste caldura de biblioteca?

simf spunea...

@vic - doar fag si stejar, teii si bradul sunt folositi, in zona noastra, in alte scopuri, nu ca lemn de foc. matzelor nu le pasa de nimic, e dreptul lor si obligatia noastra sa le asiguram tot confortul.

Gogu Brancardieru spunea...

Din fag, nu prea ai ce alege, dar din stejar mai poti face niste lati. Si ii lasi la uscat in pod, nu se stie cand ai nevoie de ei. Oricum, butucii nu-i mai tine nesparti, ca se strica si e pacat. Poti sa-i stivuiesti langa gard sa protejeze si sparti. Plus ca se sparg mult mai usor cand sunt "verzi" decat in iarma urmatoare :D

GabiA spunea...

Bun lemn, dar inainte sa-i "butucesti" taie cateva "felii" rotunde de acolo de unde au forme mai interesante. Lacuite pot arfata frumos pe masa sau pe perete ca suport pentru pahare, sticle sau coarne de cerb.

simf spunea...

@GabiA - domnul meu le taie in functie de ce-i inspira :)

:-D