Like?:)
vineri, 26 iulie 2013
Sofisticată, mă...
- Dacă ai scrie şi tu aşa, mai pe înţelesul omului, ai avea mai mulţi cititori.
- Dar ce-are, cum scriu eu?
- Eşti prea sofisticată, foloseşti cuvinte ca de rebus, din cărţi.
(De parcă dicţionarul o fi tipărit în reviste de integrame!)
- Acu', pe bune, ţi se pare că scriu preţios?
- Pe blog trebuie să scrii cum vorbeşti, nu ca-n cărţi.
(Dar aşa vorbesc!)
- Încerc să scriu concis.
- Vezi, nu puteai să zici şi tu că încerci să scrii la obiect, nu, tu zici „concis”!
- Dar aşa vorbesc!
- Lasă cum vorbeşti, scrie mai simplu şi-o să vezi c-o să te citească mai mulţi!
(Şi cum rămâne cu „pe blog trebuie să scrii cum vorbeşti”?)
Oi fi stricată mă...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
n-ai tras concluzia care se impune cu necesitate: fatăă, nu vorbeshtz corect!
e simplu.
Cine încerca să te lămurească s-o dai mai pe țopisme? :) Cuvîntul final trebuia să fie al tău: fiecare cu publicul lui, bre!
Apropo. Pot să te rog să-mi acorzi o consultație? Uite: mă contrez și eu cu unii cum vine treaba cu articularea numelui orașului meu, Iași. Eu am învățat la școală că, prin convenție, corect e ”Iașul”, fiind vorba de o excepție de la regula articulării numelor proprii de localități. Toți ieșenii, dacă-i întrebi, așa spun și scriu. Sudicii o țin morțiș cu „Iașiul”, că, deh, se adaugă sufixul pe numele complet și că suntem noi leneși, cu limba noastră moale, să pronunțăm corect :)) . Mor de curiozitate, pe bune, care e opinia ta.
Stricatule, o sa-mi zic si mie, mandru de-acum...
Cele bune, sau
...Consideratii Simona! Nu am pentru toti...
Nicio șansă, mă!
Vezi-ți de treabă, că ești bine, mă! :)
Mi-a plăcut ce am citit. A mers perfect, așa ca de dimineață.
Draga Simona, pentru stilul "sofisticat" te vizitez, mereu cand intru la tine pe pagina gasesc inspiratie si veselie, iar autoironia ta ma bine-dispune. Tu scrii pentru tine si pentru prietenii tai, si noua ne place asa cum esti. :)
Nu pretios, mai bine zis "alambicat", ca asa zicea bunicu: "am o minte cibernetica". Asa ca, tu scrie, cine stie sa citeasca, va citi(chiar daca-s lenesi ca mine si nu au mereu timp de comment. Dar tre' sa recunosc ca uneori pornesc toate rotitele ca sa prind "esenta".
Cine e interlocutorul? Un alter ego?
Va linistesc eu. Scrisul e perfect. Are viata in el si ma pune sa-mi imaginez tot ce e povestit acolo. Cu unii termeni specifici gospodariei la tara nu m-am mai intalnit si ma bucur sa aflu cuvinte noi pentru mine. Hai, continuati, va rog.
O duminica placuta.
@balaura - correct :)
@Scutaru - iasi e o forma de plural, ca si pitesti, bucuresti, asa ca... iasiul. (sau, mai corect, iasii, forma rar folosita azi). nu vad de ce-ar fi necesara o conventie in ast caz. ce aiurea ar suna pitestul sau bucurestul. (de, si io, sudista:) )
@Pasarea cetii - multumesc:)
@AC - sa si vreau altfel, n-am cum. asta sunt.
@Andreea - mersic, esti o dulce :)
@GabiA - un fel de sudoku?:)
@vax albina - interlocutor e un tip care imi vrea binele blogului, numai ca noi doi vedem binele in moduri diferite. (multumesc)
O, Doamne, dar daca nu ar fi 'sofisticarile' astea nu ai avea farmec.Asa cum i-am spus si Iulianei , asta e farmecul vostru, modul de exprimare ! Dupa modul in care scrieti noi cititorii ne imaginam ,locurile, lucrurile ,persoanele pe care voi le descrieti.Asa , ca si despre tine mi-am facut o imagine ( la mine in cap ) si imi place tare ceea ce vad.Dai inainte cu scrisul si lasa-i pe unii...daca e prea greu ptr ei ... sa citeasca Libertatea !
@MariaS - si click :))))
mie imi place cum scrii, concis si corect...lunea intru sa vad ce ai mai postat si parca imi faci saptamana mai frumoasa...asa ca tine-o tot asa
OK, mulțumesc, Simona :)
Trimiteți un comentariu