Like?:)

marți, 21 februarie 2017

Sâmbătă, la Slatina

Noi doi, drum de un pic peste o oră, curbe faine, ceaţă ca feliile unui pepene - vizibilitate faină vreo doi km, apoi ceaţă-smântână următorii doi şi tot aşa. Pâlcuri de pădure, paravane antiviscol, loturi de pământ incendiate, a, uite-un avion obiect decorativ.
Suntem pe strada Piteşti, gata, am ajuns, trăiască google street view, că la ce ceaţă era nu vedeam nici clădirea Alro; în parcare, maşini de Sălaj, Buzău, Olt, Bucureşti, Dolj, Braşov, Ilfov, Argeş. Înăuntru, târgul de seminţe cu suflet (după numele grupului de pe facebook). 
Oameni faini, cu aspiraţii, preocupări, plăceri comune, oameni pe care-i ştiam virtual de ani şi pe care acum, întâlnindu-i faţă în faţă, simţeam că-i ştiu de când lumea. Și seminţe, multe semințe, în plicuri, în recipiente mari cu linguriţă şi pungi lângă ele, butaşi, plante cu rădăcină, copăcei, ardei iuți, pudră de ardei iuţi, dulceață de ardei iuți - o minuneee... Cald şi zâmbet, bucurie, atmosferă de duminică seara în familie, relaxată, cu discuţii aplicate în grupuri, tu cum ai făcut, de unde ai luat, eu încerc să. 
Am mers să cunosc oameni şi să duc seminţe, nu să iau. Aham! M-am întors cu nuci Pecan şi sâmburi de jujube, semințe de moţul curcanului - de când căutam! -, schinduf, lufă, usturoi peren de tuns, bulbi de brânduşe albe de toamnă; şi ardei iuţi, adevăraţi. Pentru că nu m-am putut abţine, grădinarii știu de ce.
Duminică mergem la târgul de la Buzău.
Pentru că cine se aseamănă se adună. Şi e de bine.

6 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata, deci a inceput turul "Semintelor". Sa fie cu noroc. O zi minunata.

simf spunea...

@Vasile - e cam pe final, a inceput in noiembrie.

Unknown spunea...

Doamne, Simo, ce bine ai descris atmosfera! Sunt fericit ca v-am avut in fata ochilor pe tine si sotul tau! Sunteti o pereche superba si va completati extraordinar! Va imbratisez cu multa dragoste! Multumim pentru semintele eco!

simf spunea...

@Unknow - cu drag. ne vedem la buzau?

Bogdan Sorin spunea...

Daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti si mie in ce zona a Buzaului se tine acest targ de seminte. As dori sa vad si eu cu ce ma pot aproviziona pentru viitoarea campanie de primavara. Si apropos, pentru cei care trec prin zona si sunt interesati va informez ca in perioada 24-26 februarie, la Casa de Cultura se desfasoara TARGUL MIERII.

simf spunea...

@Bogdan-Sorin Stegaru - Piata Seminte cu Suflet, BUZAU 2017. Duminică, 26.02.2017, la ora 10:00, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, strada Plantelor nr 8B (în incinta parcului Alexandru Marghiloman), Buzau.
Poate ajungem si la targul de miere. La Casa sindicatelor?

:-D