Like?:)

luni, 27 februarie 2017

De la Mărăcineni la Mărăcineni, pentru semințe

Dacă e duminică, la şase trecute fix, e musai să mergem la Buzău, cu Claudiu şi Daniela. 200 şi de kilometri, cam trei ore de drum - via Târgovişte, că waze-ul nu voia decât prin Bucureşti -, bună Buzău, pa Buzău, că am greşit drumul şi deja ieşim din oraş (din Mărăcineni Argeş în Mărăcineni Buzău), bună Buzău again, că ne-am repliat.
Ajungem la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, la Piaţa de seminţe cu suflet (a şaptea ediţie); seminţe, butaşi, altoaie, bulbi, tuberculi, rizomi, arbuşti, pomişori, plante cu rădăcini - de toate pentru toţi; dai, primeşti, nimic nu costă, totul e nepreţuit.
Oameni veniţi de departe, din mai bine de jumătate de ţară, plec la Buzău, am locuri libere în maşină, cine vine cu mine?, copii în port popular, cu voci îngereşti, diplome cu stele, tipi cu plete, degustări, banner cu semnături pe dosul lui, tipi cu cercei, ecusoane, telefonul sună rock.
Bună, Ştefan, nu credeam că eşti atât de înalt, Adi, ce mă bucur, în sfârşit ne cunoaştem, Mihai, copil frumos, mă bucur că ne vedem faţă în faţă, dulce Oana, eşti o bucurie.
Şi nume: Dl. Vînătoru de la SCDL Buzău - când pierdem un monument istoric, pierdem ceva din trecut, când pierdem seminţe, pierdem viitorul -, Ecoruralis,  prin Vali Cucu şi Stela Zămoiu, plus frumoasa Rodică, sufletul seminţelor cu suflet.
Am dus ce-am avut, am dat totul rapid - spre mirarea mea, n-au ajuns butaşii de salcie -, iar îmi propusesem să nu iau nimic, dar m-am întors cu tufănici galbene şi irişi pitici, butaşi de schisandra, măr-gutuie, pudră de ardei iute, plus migdalul şi pecanii de la Claudiu. 
Boală grea cu semințele, unii spuneau că-i fără leac, dar a găsit Cătălin soluția: "Am încercat toate pastilele să scap de boala asta cu semințele... Nu o să vă vină sa credeți cu ce m-am lecuit... Pastile de turbă...". Pentru răsaduri. :)

P.S. Sâmbătă e târg la Deva.

2 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

Cu cat ai luat schisandra???

Simona Fusaru spunea...

@ciumafai... - am primit butasi.

:-D