Like?:)

miercuri, 17 aprilie 2013

Aranjamente de primăvară







10 comentarii:

Scutaru spunea...

Chiar de efect aranjamentele. Privite fugitiv, lasă impresia unor margarete stilizate, întinse pe pământ :)

simf spunea...

@Scutaru - aranjamentele sunt facute pentru utilitate, e singura data in an cand ma ocup de flori (doar toamna mai mulcesc cu frunze una-alta), nu sap, nu plivesc nimic, ca buruienile n-au cum sa mai creasca langa ele (puls ca se pastreaza apa in sol altfel). pietrele (sau butucii) cu care sunt inconjurate plantele sunt protectie la firul motocoasei (intre flori cresc iarba si plante spontane ce trebuie domolite). ca estetica, vom varui pietrele cand ne vom ocupa si de trunchiurile pomilor.

cristina spunea...

si eu fac acelasi lucru, numai ca cu pietricele muuult mai mici si doar ca sa nu intru cu sapa pe la ele, caci ma mai apuca asa, din cand in cand ...
anul asta am mulcit si eu in jurul pomilor, cu tocatura de crengi, spre bucuria lui Max care acum are multa treaba, tre sa faca o curatenie lucie in jurul lor. o sa mulcesc si in jurul bujorilor - dar ce zic eu in jurul, o sa mulcesc tot stratul de flori, caci e invadat de iarba si de o planta invaziva ce face flori galbene. de mult vroiam eu sa te intreb - miozotisul e peren?

simf spunea...

@cristina - stropeste mulciul de bete tocate cu 25% mujdei de usturoi, 25% ceai de boia de ardei iute si 50% apa. la cainii mei a tinut. miozotul e fie bianul - dar se autoinsamanteaza -, fie peren. la mine deja e invaziv, a intrat in garofite.

Aurelia spunea...

Te pricepi sa "decorezi" gradina, cred ca ai ochi si simturi de peisagist!

simf spunea...

@Aurelia - e doar o joaca, nu pricepere, curaj sa avem sa incercam, crede-ma. ma bucur ca-ti place.

Maria spunea...

Hai lasa, c-ai acolo si scoici, si testoasa aia haioasa...O fi cum zici, util, dar e si frumos, "jucarii pentru copii"!!De ce sa nu ne si jucam! Eu am obsesii la pietre si scoici!

simf spunea...

@Maria - broscuta e o pusculita cu un ochi accidentat (reciclam, refolosim), scoicile erau in oaresce pungi, aduse de la mare (ele-s acolo de anul trecut), fluturele e primit. "ornamentul" nostru principal e salmonela, piticul de gradina care la origine a fost manechin de haine :)

cristina spunea...

miozotisul meu e disparut. nu mai am nici roz (de la tine) nici bleu, de la mine. in schimb, iasomia de la tine are un muguras timid, dar verde!!!

simf spunea...

@cristina - cel bleu e aproape sa infloreasca la mine, cele roz si cel alb abia au rasarit. astept poze cu iasomia :)

:-D