Like?:)

luni, 22 iulie 2013

Lapidar

* Îmi place astă vară, normală cum n-a mai fost de când nici nu-mi amintesc, cu temperaturi pe gustul meu şi verde revărsat, cu nicio ploaie fără curcubeu şi Sfântul Ilie fără grindină, cu belşug de cimbrişor şi sunătoare-n lizieră, cu miros de caise în aer şi pepeni gustoşi.
* Am tuns levănţica şi-am pus-o bine pentru ceai la iarnă; şi roiniţă, mentă, gălbenele, petale de trandafir – beţie de mirosuri în casă.
* Avem deja recoltă proprie de fasole verde, morcovi, sfeclă roşie, ridichi negre, castraveţi; urmează roşiile – până acum câteva cherry-uţe sunt harnice -, au rod deja vinetele, o marcă de ardei iuţi şi una din cei graşi.
* Curând va trebui să scoatem usturoiul; ceapa încă nu-i gata, aşa e ea, se găteşte de bal mai greu.
* Mâţucele rămân amândouă la noi. Deja ştiu că dacă aud „Igor” sau Fridadespre ele e vorba şi vin repede, dar încă nu s-au prins care cine e. Încep să înţeleagă sensul pentru nu, ieşi, jos, recunosc castroanele de pisici, le place să fie periate şi să doarmă expandate pe fotolii, în bibliotecă. Au luat în stăpânire întreaga casă, toată curtea, grădina în mare parte; le mai place în lucerna din fânar, pe pernele din chioşc şi în cutia pentru pisici din magazie, la umbră.
* Musafiri de vară, rezultate parţiale – 16; au fost luaţi în calcul doar cei care au stat mai bine de-o jumătate de zi. Week-end-ul ce vine e doar pentru familie.
* Număr, precum elevul de gimnaziu, zilele până la vacanţă. Tic-tac, tic-tac.

4 comentarii:

vic spunea...

si mie imi place aceasta vara, e calma, ne lasa sa visam.
o sa aveti o multime de pisici, cu alte pisi, cu alti pisi, si multi pisi...

simf spunea...

@vic - n-o sa avem o multime de pisi, deja frida si masha ajung la vet intru sterilizare in august, igor - pe toamna, ca la el inca nu se poate. daca as avea cui sa dau puii, zau de nu mi-ar placea sa am o serie primavara, una toamna.

Anonim spunea...

dooomna draga :)))) ardeii nu-s de o "marca" sau alta, le zice SOIURI

simf spunea...

@Anonim - stiu:))) soiuri, rase, varietati, categorii - pentru toate e valabil "marca". si lui "eclozeaza" i-am extins aria si pentru plante (imi aparea in minte inainte de "germineaza")

:-D