Like?:)

miercuri, 17 august 2016

Opțiune

Vecinii noștri au thuie și gazon verde-viață dezmierdat cu aspersoare. Noi – o curte verde troscot obosit împânzită cu bej pământ ars.
Vecinii noștri au zonele cu pământ drepte, fără denivelări. Noi – tot un drept și-o groapă.
Vecinii noștri au în curte o piscină bleu gonflabilă. Noi, o cadă cu apă pentru baia câinilor.
Vecinii noștri au mulci din piatră decorativă și ghivece cu mușcate, oxalis, petunii. Noi – flori rupte, hârtii mărunțite, lemne și oase istorice, mingi și castroane.
Vecinii noștri au doi câini legați în 2 m de lanț, în spatele unei plase de gard. Noi avem patru câini liberi în curte.

5 comentarii:

roxana.c spunea...

La voi ca la noi. Dar plus piscina pentru prunci. Imi place salbaticia :)).

silavaracald spunea...

Pe când părinții mei mai aveau grijă de grădina noastră, erau mereu iritați de faptul că mai sărea câte un câine (de-al nostru, nu de-al vecinilor) gardul și le mai deranja straturile. Până când le-am spus că eu, ca iubitoare de animale, o să le aleg întodeauna pe ele, zarzavaturile venind pe locul al doilea. :)

simf spunea...

@slvc - logic, sunt mai sus in lantul trofic :)
legumele... is pe ultimul loc. ma mai apuca nervii cand vad plante de bani grei ucise de joaca nebuna a cainilor prin ele.

cristina spunea...

Caini in lant nici eu n-o sa agreez in veci, dar as simti nevoia unei gradini protejate, macar si numai din curiozitatea de a vedea daca legumele mele ar duce-o mai bine fara irigatii de la Max sau fara sapaturile lui. Nu mai e cazul, caci la anul iau o pauza de gradinarit, dar daca ma mai apuc vreodata, imprejmuiesc locul si nu-i mai dau acces. Ii ajunge cat are in afara gradinii.
Cat despre ordinea si disciplina germana din curtea vecina, sa fie la ei acolo, caci asta presupune sa stai la dispozitia curtii nonstop sau sa ai servitori. N-am nici timp, nici chef sa ma fac sclava curtii, insa recunosc si eu ca mi-as dori ceva amenajat mai aerisit, ca acuma parca prea ma cotropesc pomii si trandafirii. C al meu insa nici nu vrea sa auda de scos/aruncat ceva, asa ca o sa vad la anul cum e sa traiesti si intr-o curte-jungla versus una nemteasca wannabe.

simf spunea...

@cristina - gradina noastra e imprejmuita, asta nu-i impiedica pe domnii caini sa sara garduri, sa sape pe sub ele, sa deschida porti. :)
caini legati, thuie si gazon implica mai putina munca, nu mai sunt dejectii de strans, nu hartii citite de caini, nu oase insirate, nu frunze cazute, nu trandafiri trecuti de taiat. gazonul se uda cu aspersorul, ghivecele se uda cu stropitoarea...

:-D