Like?:)

marți, 20 februarie 2018

Dihăniile moșiei pe final de (pseudo)iarnă

Cocoșii sunt prea mulți și-s belicoși, găinile sunt în continuare grase și au redus ritmul la ouat (am avut o zi cu cinci ouă, de când s-a mai răcit vremea fac cam două zilnic). Zăvod e la cură de calciu cu vitamine (iar a făcut o criză cu spasme musculare), Urma primește frecvent corecții de la ceilați trei câini (la cum se vaită, juri c-o bate cineva sălbatic), Pepsi e o ticăloasă șmecheră și Hades e de obicei în căsuța lui.
Pisicile sunt cam ubicue, e un du-te vino pe ușița dedicată încât mai că le-ar trebui un controlor de trafic; nu mai stau după noi să le deschidem ușa din față (decât când vin eu de la serviciu), dacă nu le-o deschidem pe cea de la bucătărie se sacrifică și merg singure la ușa din față (plecând agale pe ansamblul lor nou amenajat pe terasă). Se întâmplă și accidente soldate cu scuipături posedate, ba o pisică admiră exteriorul din casă și o alta, intrând în viteză, generează un carambol, ba pe treapta pusă afară (era diferență de nivel mai mare de 15 cm și domnul meu le-a pus un fel de tăpșan pe ușă) una bucată mâță meditează profund, timp în care din casă iese o alta cu elan și se-ntâmplă niște tumbe.
Jinx e la antibiotic de mai bine de o săptămână (cu ceva steroizi) și îl așteaptă un detartraj serios, cu anestezie generală – bătrânețea pisicilor vine la pachet cu boli asociate -, ne urăște că-i dăm pastile de două ori pe zi, dar asta nu-l împiedică să ceară hotărât papa-bun (de-ar fi după el, doar carne crudă). Duminică s-a întâmplat o minune minunată: i-am găsit pe Igor și pe Mașa dormind simultan pe același fotoliu, fără să iasă bătăi, și în plus n-a ieșit niciun conflict între ei toată ziua. Cred că-s bolnavi.
De câteva zile, prin zonă apar doi motani, unul majoritar alb cu ceva pete negre, celălalt – portocaliu cu dungi și ceva alb. Probabil e vreo mândră în călduri prin sat, că urcă spre noi cu vaiete și ambalări, așa că ies bătălii prin livezile din preajmă: Jinx și Igor apără arealul, uneori fac și echipă, timp în care Pepsi sare pe gard de zici că-l dărâmă.
Complementar, când nu se bat cu intrușii, nu vânează, nu se bat între ele, nu stau continuu în picioarele noastre, pisicile noastre înfloresc în pomi.

Niciun comentariu:

:-D