Like?:)

marți, 12 iunie 2018

Succint în iunie


# E cald pentru data din calendar, nesuferit de cald aș spune, și când nu e cald plouă iute, cu vânt, tinzând spre furtună; verdele e copleșitor, inundat de dăunători de toate felurile, de toate culorile, pentru toate gusturile.
# Domnul meu a cosit (iarăși) lucerna și iarba din curte, apoi a plouat, așa că probabil vor fi arse, sunt foarte mulți melci cu cochilie peste tot, aplicele au devenit cimitir de fluturi, furnicile vor să locuiască la noi în casă, șobolanii – sub capota motor a mașinii.
# Am tratat roșiile cu bicarbonat și cenușă, urmează o porție de bragă, deja e pusă la făcut, m-am distrat spălând la mână trei săptămâni, mașina e acum funcțională și iarăși mi-am dat seama că ea mă ajută cel mai mult.
# Am pus experimental un sirop de trandafiri la rece, să vedem cum rezistă (cel de mentă e foarte concentrat, parcă îngheață gura când bei), am uscat ierburi aromatice și plante de leac pentru iarnă (miroase incredibil în camerele fetelor).
# De la ploile năuce am ratat recoltarea semințelor de miozot, de la cerastium și centaurea montana abia am reușit să recuperez urme fine. Trandafirii de dulceață s-au cam plictisit să înflorească, doar scacsul ce se mai răsfață un pic.
# De când cu protecția datelor personale, moderarea comentariilor n-o mai pot face decât de pe blog, nu din mail, ca de obicei, pe uliță mai cresc două case, iar una din cele două de lângă noi e în curs de cumpărare.
# Pisicile dorm noaptea afară, ziua prin casă, Urma evadează când vrem să scoatem mașina din curte, iar va trebui legată, câinii albi arată crunt după fiecare ploaie și o zi după, cât încă mai rezistă apa în lac.
# Iar am probleme cu somnul, sau el cu mine, nu știu exact, adorm târziu, mă trezesc cu noaptea-n cap de bunăvoie, am vise recurente, aud ușița pisicilor, lătratul câinilor, eventual și strănutul de fluture.
# Ca modificări în decor, am pus în chioșc obiectele din lemn de la Mala, merg excelent cu sudokul britanic J, am mai drăgălit zonele cu flori și am demarat timid curățenia generală de vară.
În week-end avem musafiri și mă bucur.

5 comentarii:

cristina spunea...

Macar ploua. Aici, nici un strop. Daunatori avem si noi, avem si foarte multi paianjeni si din nou niste furnici cu aripi vor sa isi construiasca ceva in tavanul baii. Anul trecut abia am reusit sa le conving sa nu mai vina, anul asta au luat-o de la capat.
Nu stiam ca ai pb cu somnul. Eu am deja de vreo cativa ani. Se pare ca suntem din ce in ce mai multi, asa ca ceva ma face sa cred ca "e de la ei".

simf spunea...

@cristina - am probleme cu somnul de cand ma stiu. daca depasesc un prag de oboseala o dau in insomnie.

ba_laura spunea...

1. De somn. Ciudat, da' functioneaza:

http://suntsanatos.ro/muzica-de-dormit-sleeping-music-3167.html
https://www.youtube.com/watch?v=1LabrQ7gd6o

2. Cu semintele de miozotis ce faci(cand reusesti sa le strangi)?

greenzonelife spunea...

Ma inscriu si eu in grupul cu somnul, ma scol la 5 fix, treaza ca lumina si nu mai pot adormi la loc de nicio culoare. Asa ca musai sa imi gasesc de lucru in liniste prin bucatarie sa nu-mi scol casa in cap.

simf spunea...

@Balaura - le daruiesc celor care n-au.

@green - cand scad sub 3 ore se somn pe zi, saptamani la rand... e jale.

:-D