Like?:)

luni, 7 martie 2022

Ce-am mai făcut

Se apropie echinocțiul de primăvară și, conform obiceiurilor locului, ninge. Ninge frumos, a doua oară în ăst anotimp (care n-a prea fost iarnă) când a fost nevoie să folosesc lopata de zăpadă.

* În grădină n-am făcut mai nimic, domnul meu a stropit cu cupru pomii și arbuștii din grădină (în curte n-a mai apucat, că s-au pornit ploi), am curățat poteca mare, zonele cu bulbi și în jurul vetrei.

* Nici gând să mă ocup de trandafiri, experiența anilor trecuți îmi spune că până la final de lună tot ninge, nici gând să punem ceva în pământ, doar am făcut inventar la semințe și ceva planuri pentru grădină, pe care oricum nu le voi respecta.

* Avem saltea și perne noi, încă nu m-am obișnuit cu ele, încă am senzația că nu sunt acasă, așa că dorm cam prost; am și o jucărie nouă: o răzătoare/aparat de bărbierit scame – eficientă și amuzantă.

* Dihăniile moșiei sunt grase și bine toate, încă nu s-a deschis sezonul la căpușe, găinile ouă; câinii mari sunt murdari și cu blana încâlcită, Pepsi e tare obraznică, Mașa stă după mine nonstop, de parcă ar fi legată cu lesa.

* După ce ultimii doi ani ne-au învățat că ”Sănătate!” e cea mai bună urare, după 12 zile de război absurd, distopic, de necrezut în mileniul III, constatăm că fără pace sănătatea nu mai contează.


2 comentarii:

cristina spunea...

Da, aproape imi scosesem din uz cuvantul pace. Cand m-am auzit spunandu-l din nou, mi-a sunat straniu in urechi. Dar da, sa fie pace!

Unknown spunea...

.. cam da!.. si poate mai mult adevar?!?

:-D