Like?:)

joi, 28 martie 2013

Pe scurt, depre ultima vreme


Martie e pe final, primăvara a dat again eroare de instalare 404, iar ultima ninsoare mi s-a părut ca o promoție: la trei luni de iarnă primești una gratis. Sau doi într-unul ca-cafeaua: și iarnă, și primăvară în același timp. (Aseară stăteam cu fața către cer, cu ochii închiși, bucurându-mă de cât de frumos ningea; cu toate astea, am meditat bine și am hotărât să nu-l aștept acum pe Moș Crăciun.) Vremea e neprielnică muncii pe-afară, de curăţenie generală în casă nici nu poate fi vorba cât încă facem focurile zilnic, aşa că timpul trece în ritmul domol al iernii, doar planuri, de plantare în special, o carte, un film, o vizită.
La capitolul nu faceţi ca ei, am uitat să pun la loc apărătoarea pătrunjelului (a rezistat săracul eroic verde întreaga iarnă - acum, cum i-o fi scris), am strâns+spălat protecţiile contra frigului de la uşi, am dus la loc lopata de zăpadă, plus c-am pus şi mânuşile bine, ceea ce, după cum se pare, nu trebuie executat până la începutul lui aprilie. M-am felicitat însă singură c-am mulcit plantele nou puse şi că salata şi ridichiile au fost acoperite cu folie - au mai multe şanse aşa –, chiar dacă nu mai aşteptam încă o tură de iarnă.
Găinile scot nişte sunete stranii de parcă şi-ar drege vocile, pisicile iarăşi dorm nonstop, câinii mari cer o nouă cură de antireumatice, iar Hades, când nu prinde șobolani, nu doarme sau nu mănâncă, are un nou hobby: sapă cu elan, cred că vrea să dea de petrol, pe lângă cimentul stâlpilor de la gard.
Duminică trecem la ora de vară, iar o să fiu dimineaţa roboţel vreo lună, dar de astă dată nu mă voi mai simţi vinovată: s-a dovedit că sculatul cu noaptea-n cap nu-i nici pe departe benefic.
Dar cafeaua de dimineaţă e!

7 comentarii:

Angelikue spunea...

Deci d-aia ma tine kinderul treaza noaptea, ca sa devin mai inteleapta :)))

Anonim spunea...

Intr-adevar, luna asta a fost bonus de iarna. Asa m-am saturat de ea. Am pus si eu bine haine groase si le-am scos iar. Mai acu vreo doua saptamani vroia domnul meu sa schimbam cauciucurile de iarna si am zis asa aiurea, mai lasa-le, si bine am facut :)

Dani P. spunea...

Diminuarea duratei somnului are efect asupra amintirilor ... cu cat dormim mai putin, cu atat ne amintim mai putin. Asa ca, nu renuntati la somn :) Schimbarea asta de ora in primavara ma distruge si pe mine ...

simf spunea...

@Dani - n-as renunta la somn, nuam ica l-as decala, asa, intre 3 si 10 am:)

Anonim spunea...

De curiozitate, cum arata "protectiile anti frig"? Noi mai punem cate-o haina veche, pe dinafara, tot la ceva de genul faci referire, sau exista ceva "special" pentru treaba asta? :)

simf spunea...

@dincurteanoastra - exista niste suluri de diverse diametre pentru usi si ferestre, care se pun in interior. experienta ultimilor ani m-a invatat insa ca niciun sul nu poate fi la fel de eficient ca o cuvertura din velur (roz!;D) sau o patura din fleece, moale, flexibila si opritoare de curenti reci. culoarea, dupa preferinte :)

irenadaiana spunea...

Acum abia imi dau seama de ce nu-mi plac lucrurile gen 2 in 1. Cat despre protectiile antifrig , eu nu le-am scos tinand cont ca m-a pus necuratu' sa nu fac praguri la usi (de, asta ca usile le-am facut vara si era binevenita orice adiere indiferent pe unde-ar fi intrat). In concluzie le plang de mila bobocilor de cais cazuti prin iarba gandindu-ma ce gem bun sau ce nectar ar fi iesit.

:-D