Like?:)

miercuri, 12 aprilie 2017

Efectul curăţeniei de Paşte asupra conductelor. Sau invers

I-auziţi cum cântă cucu'/nu ne facem un seppuku?* 
E sâmbăta Floriilor și aud cucul pentru prima dată în an. 
Domnul meu bombăne în stilu-i caracteristic, ceva nu-i iese cum trebuie, că altfel nu se oprea din cântatul la bormașină și nu mai auzeam eu cucul. 
Că tot vine Paştele şi aproape terminasem curăţenia, acum R. schimbă toate ţevile de apă caldă şi rece din casă. Cu unele din cupru (sunt fan cupru); aparente.
De ce? Soartă, destin, întâmplare, ghinion de neşansă. Şi prea multe lemne băgate în boiler. :) Una lume - nu dau nume, doar spun că mă atenţiona pe mine ca nu cumva să -, pe principiul numai lemnul ăsta şi gata, ce contează câte grade sunt în boiler, a cointeresat o ţeavă (pexal, aiurea, ştiu, dar aşa a fost casa) din perete să plesnească. 
Miercuri, abur în dormitor (a fost mai simplu să iasă acolo, în baie era faianţă), golit dulap şi tras în mijlocul casei, festin de-a dreptul pe la 11 noaptea. Joi - spart perete din dormitor, s-a rezolvat, nu se poate repara, tragem conducte aparente. Fă calcul de materiale, trasee. Vineri - cumpărăruri şi pornit odiseea.
După două zile fără apă caldă, sâmbătă n-am avut niciun fel de apă în casă (prilej cu care am meditat îndelung cum ar fi un oraş fără utilităţi timp de-o zi-două). Uuu, trăim periculos, aducem apă cu găleata roşie şi o încălzim cu cana electrică (bună e o budă în grădină!), uuu, vase spălate la lighean, îmi aminteşte de Cuca. 
În rest - praf dens de cărămidă prin toată casa, izolaţia de la terasă făcută în toamnă tăiată ager, măturat de 215,13 ori, spălat pe jos compulsiv. 
Apoi remediat parţial dezastrul din casă, operaţiune în plină desfăşurare. 
Dar am eu cupru fain la vedere? Am! 
Viaţa-i frumoasă, băieţi! 

* Chiar seppuku (Divertis - Balada Shogunului, min. 6,45) nu-mi venea să-mi fac, dar tare aş fi fugit de-acasă.

:-D