Like?:)

vineri, 21 mai 2010

Noi nu suntem normali, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră - 3

Romulus şi Remus amândoi sunt de o mamă, de-o făptură şi de-o samă, în plus au acelaşi suflet. Sufletul e bicameral, mobilat cu multe sertare, că, deşi au sufletul mare, spaţiul locativ e limitat. Sertarele au sentimente şi în ele sunt adăpostiţi oameni. Eu stau la 248B.
Remus îşi ia, când şi când, câmpii. El are trei câmpi, dar îi mai ia şi pe-ai lui Romulus, fapt care-l enervează pe acesta din urmă şi, ca atare, îşi ia şi el munţii. Şi-i ia şi pe-ai lui Remus, în compensaţie. Cu toţii ştim că şi câmpii, şi munţii sunt necesari prozei absurdului.

În astă dimineaţă, Remus s-a trezit buimac: a visat că etajul 3 s-a mutat la etajul 6; între etajele 3 şi 6 nu era scară, nu era lift, nici măcar un scripete; între 3 şi 6 fie a.m., fie p.m., nu era accesul permis, fapt ce l-a făcut să înţeleagă că ar trebui să-şi schimbe orientarea patului.
Tot în astă dimineaţă, Romulus a realizat că iubeşte orice femeie de alt sex decât al lui şi că în alergarea sa către viitor a uitat să trăiască prezentul.
Şi cum amândoi uitaseră că vulpea n-a fost vulpe de la început - la început a fost cuvântul, au hotărât să se mute împreună pe coclaurile verzi din capul lui Papabembe. Acolo să pună o cloşcă pe ouă Kinder din care să iasă mai mulţi ciorăpei care să umble printre circumvoluţiuni, printre neuroni, pe lângă statuia lui Venus din Milo la 78 de ani, cu evantai.
Azi, steaua chiar toarnă apă-n râu şi e cinică: ştie preţul oricărui gest, dar nu şi valoarea lui.

6 comentarii:

ioana spunea...

steaua asta seamana leit cu un varsator.

vic spunea...

he he

fiind azi asa zi mare, credem ca trebuie sa prinzi oaresce vietate si sa-i dai nume: constantin sau elena.

apoi sa ne scrii si noua.

simf spunea...

azi sper sa prind un somn, daca reusesc il las sa-si aleaga singur numele.

Mikka spunea...

Heee... Adica se intampla si altora sa se trezeasca la alt etaj. Booon!
Din proprie experienta pot spune ca da, mutarea patului poate fi o solutie. Se poate aseza "cu capul" spre nord, dar daca o faci, o faci pe riscul tau. O spun tot din proprie experienta. Busola pe care o foloseam candva se trezea si ea cu nordul prin alte parti si ma rupeam in figuri mutand patul. Acum, pe sistemul super destept coreean, asez asternutul - cand am chef sa-mi astern - dupa cum imi place. Important e doar sa-mi inchid ochii si sa dorm. Chestie care imi iese si cand nu inchid ochii, fiindca oricum dormitul e activitatea mea de baza...
Closca pe oua Kinder e o super gaselnita, vreau si eu! Aduc la schimb evantaie japoneze din Japonia.

simf spunea...

am vazut un evantai japonez din japonia made in taiwan. bine ca n-a fost in china!

Mikka spunea...

Pai da! De aia am si facut precizarea. Japoneze din Japonia. Si aduse manual de o japoneza!

:-D