Like?:)

marți, 12 iunie 2012

Scurt raport şi rezultate parţiale


Lungă-i săptămâna, scurt e week-end-ul, dar cât ar fi el de scurt ceva-ceva tot se mișcă prin casă și grădină. Am smuls buruieni şi odată cu ele şi gălbenelele puse de copilul nr. 2, domnul meu a cosit iarăşi iarba că depăşise 30 cm, a morticiit* trandafirii şi i-a fertilizat, am scos salata şi am pus în locul ei brocoli, am plantat alţi ardei iuţi şi încă vreo 12 cuiburi de roşii – mă întreb ce vom face cu atâtea, cred că avem vreo 40 -, am scos covoarele din casă şi am spălat o bună parte din ele – drag îmi e să văd iar gresie în faţa ochilor -, am pus cimbru la congelator – plantase copilul nr. 2, fan declarat cimbru, doar un plic de seminţe, aşa că acum am pus frunzuţele de la vreo 200 de răsaduri falnice pentru iarnă, nu ştiu cum se conservă, dar experimentez.
Planta necunoscută e scai vânăt de-a dreptul – e, cine mai are plantaţi ciulini cu mânuţa personelă pe moşia proprie? -, amestecul de flori pentru gazon şi cel pentru jardiniere mă fac în fiecare zi să mă mir cu bucurie de ce-a mai înflorit şi să mă întreb cum s-or chema oare – mai cumpăr plicuri cu amestec de flori anuale, e ca un ou kinder, nu ştii ce surpriză ai înăuntru -, crinii moşteniţi sunt albi, încă n-au înflorit, dar deja se vede culoarea, anul acesta nu i-au mai mâncat melcii, pentru că au preferat să radă bamele.
Aragazul bucătăriei de vară are duze noi şi flacăra reglată albăstrui, bicicleta ergonomică a revenit în chioşc, mai nou admir priveliştea pedalând, iar în leuştean a înflorit o floare de plastic. Cumpărăm ouă de prin sat, că doamnele noastre găini de la Paşte le-au mâncat numai ele, doar rar au mai lăsat câte unul în cuibar. Ultima lor distracţie e să moară cu spor, ele ştiu de ce, că domnul meu le-a tot doftoricit, iar cele care nu mor mai mănâncă vreunul dintre pui; nu ştiu de ce, dar am vaga impresie că nici nu-l asomează înainte.
Am fost la vot, cu domnul meu şi copilul nr. 2, şi, conform principiului niciodată nu iese ce-ai votat şi contrar prognozelor – judeţul Argeş a fost mereu roşu -, rezultatele parţiale dau câştigător la primăria comunei candidatul PP-DD.
Suntem ţărani cu acte în regulă dintr-o comună a partidului lu' OTV. Ha!

* Morticia, în „Familia Addams”, îngrijea trandafirii tăindu-le bobocii; noi tăiem florile trecute.

4 comentarii:

cristina spunea...

planta aia n-avea fata de ciulin.

simf spunea...

@cristina - e o marca de ciulin mai special, scaiul vanat, face ciulini albasrti, eleganti: http://2.bp.blogspot.com/_c0kP2o9ykrc/S_e2LKRsIaI/AAAAAAAABLY/OZTmUxS-Jhs/s1600/scaiul+vanat+stanga.jpg

vic spunea...

GL e tot rosu, de acu' stacojiu. cred ca te-am luat daca zic ca am ales primar un fel de gigi becali, patron de club de fotbal, stan [cu bran cu tot] iar la CJ l-am ales pe celebrul turnator bacalbasa.

ce mai zici?

gainile tale sunt ca mitza mea: nebune. gainile si pisi nu ni le alegem, ni le da bunul dumnezeu, sau...

simf spunea...

@vic - ma intreb daca sunt 10% dintre alesi fara cercetari penale.

lumea in sat spune ca primarul nou ales ar fi om de cuvant si muncitor, numai ca-i cam moale la fire si manipulabil de cumnatul sau fost consiler pdl. la sat nu se voteaza partide, ci oameni. acum, sa vedem.

:-D