Like?:)

joi, 20 septembrie 2012

Maşa şi puii, v. 3.0

Mâțucele noastre cresc cu spor, își extind continuu spațiul vital şi deja avem mai multe cereri de adopție decât pisicuțe. Şezlongurile sunt hamacele lor preferate, se urcă pe blugii domnului meu ca pe scară (iar R. le răsfață cât încape), fetele gri se dovedesc a fi rusoaice – constituție sănătoasă, perseverente, responsabile -, așa că au devenit Natașa și Catiușa,. Dorm toate (sau toţi, că încă nu suntem siguri de sexul lui Berlioz) simultan în coșul pentru legume sau pe sacul de tărâțe, scuipă cu elan motani și câini, se joacă cu bile de rulment și dopuri de plută, încearcă să mănânce orice le punem în castroane, deja vânează – Bell a prins o lăcustă și-o mârâia agresiv pe Mașa, Mașa la rândul ei le aduce pradă aproape vie – șoareci, păsări, cărtițe, gușteri - pe care mâțucele se ceartă și încearcă s-o mănânce.
Am scos obstacolele către terasă, că oricum deja le escaladau, le-am pus ca entertainment un boxpalet ce-a devenit catacombă de explorat şi loc de ascuns fluturii-pradă, gardul a devenit o ispită încă inaccesibilă, iar zona din spatele casei e un fel de junglă tare atrăgătoare. Casa în principiu nu le interesează (nu le place textura de covor persan), doar bucătăria are zone de atracţie: apa şi mâncarea pisicilor adulte, mai ales a lui Jinx, cuptorul cu microunde, că de-acolo ştiu ele că vine laptele, aragazul şi maşina de spălat, că în jurul lor se desfăşoară curse nebuneşti, cu pânde, sărituri, scuipături şi patinaj artistic pe gresie.
Dărâmă tot ce prind, varsă castroane, aleargă cu viteză prea mare pentru a mai putea pune frână şi se opresc cu capetele în scaune, uşă, în ce pot şi ele; apoi se fac omegă ca-n desenele cu pisici negre şi scuipă supărate, sărind pe toate labele simultan. Scuipă şi saboţi/papuci, intră în mânecile şi buzunarele gecilor, stau precum papagalii pe umerii noştri, ne vânează. Încearcă să meargă spre locul de somn al câinilor, intră în magazie, adulmecă bucătăria de vară şi uneori ajung la stâlpul de salcâm şi îşi ascut şi ele gheruţele acolo.
Am hotărât să le dăm în perioada 21-27 octombrie, când vor avea 12 săptămâni.
(Un pui de 6 săptămâni de Albastru de Rusia costă peste 100 de euro, mă anunţă viitoarea stăpână a uneia dintre fetele gri. Acum îţi faci calculul câtă economie faci sau te minunezii cât de bine s-a orientat Maşa? Oricum ar arăta pisicuţele, ele şi aşa sunt cele mai frumoase din lume, tot rasa metis european sunt.)

4 comentarii:

Stefana spunea...

Unde o fi gasit Masa un "Albastru de Rusia"?
Ceva poze noi cu pisicutele?

CCristinaC spunea...

Devin geloasa. Mi-e dor de vremea cind Pitzi a mea era pui... Acum are 12 ani si nu ii mai arde de joaca.

simf spunea...

@Stefana - e in sat un mascul albastru de rusia, cam departe, dar pana acolo se pare ca toti ceilalti sunt sterilizati, masha stie ce iubit si-a gasit. poze - saptamana ce vine.

@CCristinaC - motanii nostri au 3 si 6 ani, iar jinx se joaca nebuneste, si pe zombie il apuca frecvent.

silavaracald spunea...

A avut și fiică-mea o pisicuță Albastru de Rusia, pe care a dat o curuță de bani, dar care a reușit, doar ea știe cum, să se spânzure în sforile cu care sunt legate jaluzelele. Pesemne că a vurt să evadeze din casă pe geamul tip oberliht. :(

:-D