Like?:)

marți, 13 noiembrie 2012

Suprarealism de vineri

Vineri, un pic după prânz, mă sună S., un amic drag căruia i-am simţit lipsa în ultima jumătate de an, cât a lucrat el pe alte meleaguri, ca să mă ameninţe că trece zece minute pe la mine în scop de vedere reciprocă şi-o cafea amară (amândoi bem cafeaua fără zahăr). Peste zece minute, intră în birou cu mâinile la spate şi-un vag zâmbet hâtru pe chip, mă salută şi aşteaptă.
- Ce?
- Mmm, nimic, de ce, trebuie să fie ceva?
- Păi te uiţi la mine într-un anume fel.
- ... Ţi-am adus flori.
Şi tace.
Tac şi eu.
- Cum ţieee nu-şi plac florile moarteee... şi mie îmi place mâncarea indianăăă... cafeaua e amarăăă... iar tu eşti o dulceee...
Pe chip i se lăţeşte un zâmbet încântat cu tentă maliţioasă şi scoate de la spate un ghiveci micuţ, amabalat sofisticat cu staniol, ţiplă şi fundiţă sclipicioasă, din care îşi iţesc căpşoarele adrei iuţi în diverse stadii colorate ale evoluţiei: verzi, galbeni, portocalii, roşii.
Mă învăluie un râs sincer şi-l întreb:
- Ok, şi partea acră unde să înţeleg c-ar fi omniprezentă?
Râdem amândoi, tăinim preţ de-o cafea şi la final, când se ridică de pe scaun, scoate de la spate, din cureaua blugilor, o carte şi mi-o oferă.
- De fapt, de-asta am trecut. Am luat una pentru mine şi una pentru tine.
Cărţile cu Apolodor, Gellu Naum, ediţia Ion Creangă 1979, cu ilustratii color de Dan Stanciu - , cu care amândoi am crescut.

7 comentarii:

Diana Alzner spunea...

O carte tare draga...

simf spunea...

@Diana - sunt in curs de refacerea colectiei de carti care mi-au bucurat copilaria. am deja osul de peste fermecat, povesti cu zane, legenda valaha, yvain cavalerul cu leul, recreatia mare, apolodor...
e o minune de carte, asa-i.

Iuliana spunea...

Frumos gest...

Anonim spunea...

Pe mine m-au fermecat Fir Zefir si prietenii sai, Mihaela prietena padurii, Caciula fermecata, Legendele pasarilor si ale florilor, Calutul cocosat. nespus de mult mi-au placut

Andreea spunea...

Se vede ca iti este un prieten drag. Doar un prieten drag ar putea sa iti faca un cadou atat de frumos.

CCristinaC spunea...

Ce frumos!!!

simf spunea...

@Andreea - nu pot spune prieten, nu ne cunoastem familiile, nu vorbim despre ele, nu ne vizitam, e o relatie de amicitie, iesim la o cafea, avem multe in comun si subiecte de dezbatere o groaza. si multe compatibilitati. e un om drag cu care imi place sa-mi petrec timpul.

:-D