Like?:)

vineri, 11 ianuarie 2013

Dileme existențial-superstițioase

Suntem în 2013, an zămislit într-o marţi, în care am intrat cu datorii la bancă şi fără un leu în buzunare, fără şampanie vâsc şi ceva roşu sau nou de îmbrăcat (să nu mint, era vâscul de acum un an, că de plastic încă n-am văzut), n-am pus busuioc în apă - dar nici nu l-am fumat :) -, am pus calendarul pe 2013 încă de la Crăciun, n-am primit colindători (că n-au venit), am avut casa şi curtea bântuite de trei mâţe negre, am fost fără bijuterii (pierce-urile din titan nu se pun), n-am mâncat peşte că nu m-a atras. Au fost parţial zgomot de la alţii şi lumină multă de la noi, uşi deschise, nu mi-am pus nicio dorinţă, însă l-am avut alături pe domnul şi stăpânul meu. Am avut musafiri, dar nu ştiu cine ne-a călcat primul pragul; nu-mi amintesc exact, dar cred c-am spălat vase şi am măturat pe terasă şi în bucătărie fix în prima zi a anului.
Şi când mă gândesc că dacă n-ar fi fost ProTv-ul nici anul acesta nu ştiam ce-ar trebui să fac de Revelion ca să-mi meargă bine în 2013-le început într-o zi de marți...

10 comentarii:

Corina spunea...

Se anunta un an frumos chiar si fara superstitii... Important e ca inceput alaturi de cei dragi si cu bucurie...

iuliana spunea...

asa au zis, spalatorii de creiere :))?
pai si eu cam la fel ca tine, mai putin cu datoriile si culoarea matoancelor.
a! si calendarul inca nu l-am pus pe perete. o fi si asta un semn :)?

simf spunea...

@Corina - stiu eu ca va fi un an mai bun:)

@Iuliana - de la clandar ti se trage, sigur, anul bun care tocmai a venit :)

Odille spunea...

Simona, pe 31 Decembrie la 12 noaptea, in fiecare an, voi avea in mina un ruj (ca sa fiu cocheta tot anul), o carte si 20 $.
La rugamintile mele si sotul meu si fetita imi urmeaza obiceiul, mai putin rujul pt sotul meu. :)

http://gabyral.blogspot.ro/ spunea...

inafara de faptul ca n-am primit ci am fost musafiri(am primit de Craciun vre-o 5 ture), in rest cred c-am facut aceleasi lucruri...
ma simt vinovat ca am trecut in noul an alaturi de pisica gazdelor si nu de "bigalutu'" meu, dar cred ca nu se va supara pentru o noapte...
sau poate de aceea de atunci nu mai doarme cu fie-mea ci pe picioarele mele.
Sanatosi sa fim ca in rest...

irenadaiana spunea...

la multi ani sis!
eu ce sa mai zic? m-am nascut intr-o zi de marti , am ratat ziua de 13 dar de, nu le poti avea pe toate , oricum 13 mi-a adus numai noroc sau , ma rog, nu mi-a adus ghinion niciodata mai bine zis. Asa ca sper sa nu manii soarta , d'aia mai bine tac. Numai bine sa va fie tuturor!:)

simf spunea...

@Odille - buna ideea cu cartea, bani in principiu imi propuneam si eu sa am in buzunar, iar rujul pot sa-l inlocuiesc cu un card reader sau nu memory stick ceva? :) (inca n-am invatat sa folsoesc rujul)

@gabyral - bigalutului trebuie sa-i povesteasti ca mai vin revelioane si-o sa le petreci cu el, nu cu matzele altora:)

@daiana - la multi ani, chiar ma intrebam unde esti, ce-i cu tine... 13-le pentru mine a fost mereu un motiv de zambet, de observat oamenii (superstitiosi) din jur si de studii de caz.

Odille spunea...

Simona, poate un stick de rimel, sau o cutiuta cu pudra? :)

simf spunea...

@Odille - un balsam incolor de buze. e bine?:)

Odille spunea...

:) Este bine! M-am linistit!
Cu drag.

:-D