Like?:)

marți, 16 iulie 2013

Nimic

16.30, ajungem acasă. Deschide poarta, stai cu câinii, închide poarta, descuie casa, du cumpărături et comp la locul lor, deschide intrarea de la bucătărie, schimbă apa pisicilor și câinilor, hrănește mâţuce, pisică, motan – fiecare la locul lui, cu hrana lui.
Schimbă-te, verifică rufele dacă s-au uscat, strânge-le, împachetează-le, du-le la loc, mătură la intrările în casă, spală ceştile şi ibricul de dimineaţă, şterge cele două mii de pânze de păianjăn care s-au făcut în ultima zi.
Pune ațe zorelelor că au năvălit pe salcie, leagă sacsul că iar a crescut ca nebunul, taie florile de trandafir ofilite și crengile de vie ce-ți intră în păr, du-le la compost, plantează-le un arac ciulinilor că se revarsă în drum, mai pune o legătură la roşii că iar s-au înălţat nebunele.
Uite-un măr atacat de monilia, rupe-l, verifică producţia de azi a doamnelor găini, vezi de-o ladă de buruieni pentru ele, pregătește uzuala găleată de mâncare câinilor, hrăneşte-i, strânge din jucăriile lor din drum ca să nu te împiedici de ele, uite-o lobodă între eșolțiile din jardiniere, o, mai e și o grămadă de știr, smulge-le.
Culege un castron de zmeură, fă un pic de arheologie şi scoate la iveală varza dintre buruieni, completează mulciul în stratul lasagna, taie o tură de mentă pentru uscat, tunde florile de la ridichea neagră, udă trandafirii, şi grădina, nu uita că şi viei îi trebuie apă.

Soarele e demult apus; încă o zi în care n-am făcut nimic.   

6 comentarii:

Unknown spunea...

Nimic nou! vrei sa spui, numai rutina de zi cu zi.

simf spunea...

@Aurelia - "nimic" care inghite o gramada de vreme, zilnic. in cursul saptamanii nu avem cum sa inventam timp sa mai facem si altceva.

vax albina spunea...

Splendid "nimic".
PS. am o rugaminte si am asteptat sa mai pui alte imagini crezand ca ma voi lamuri. Poti sa pozezi sacsul, esoltiile si florile de ridiche (de ce le tunzi)? Am cautat pe net si nu m-am lamurit. Oricand ai un strop de timp liber din atata nimic muncit.
Iti multumesc pentru tot ce scrii si fotografiezi.

simf spunea...

@vax albina - ridichile trebuie tunse pentru ca energia din radacina se duce in flori (nu am poze cu ele), seminte si nu asta mi-e scopul. sacsul e trandafirul de dulceata sachsengruss - aici: http://1.bp.blogspot.com/-3JKADmFc1d8/UdUgxrXWK5I/AAAAAAAANSI/CskoZ0rbOqw/s800/14trandafiri07.JPG, iar esoltiile sunt cele portocalii: http://fusaru.blogspot.ro/search?updated-max=2013-07-11T09:00:00%2B03:00&max-results=7&start=7&by-date=false
(mi-esti draga)

vax albina spunea...

Multumesc foarte mult pentru pozele de aici si de dincolo.
Cred ca voi lua blogul la rasfoit.

simf spunea...

@vax albina - cu drag. sper sa gasesti macar ceva interesant.

:-D