Like?:)

luni, 21 octombrie 2013

Ce-am mai făcut

* A venit și ultima tură de lemne, sunt în curs de tăiere. Domnul meu a făcut pentru prima dată tescovină (sub 10 l), care mie mi se pare că miroase îngrozitor.
* Am început să tai din plantele uscate. Acareturile, magazia, chioșcul și beciul sunt pregătite toate de iarnă.
* Mașa a luat și ea puiul de gripă, nu se simte rău (am prins-o încă de la început), dar e infernală când e să-i dăm medicamentele – se zbate, scuipă soluția, pune limba și blochează seringa cu lichid, ajutându-l pe domnul meu să-și coloreze hainele în roz (el o ține, eu o execut).
* Vinul din strugurii mov încă nu-i gata, dar e cam acru bine (am ratat mustul - întâi am băut suc proaspăt, apoi când l-am gustat deja era tulburel); mai avem struguri neculeși, că încă nu-s copți, am strâns unii și i-am lăsat câteva zile într-o lădiță în bucătărie - văd că s-au îndulcit un pic.
* Domnul meu le-a dat de câteva ori drumul găinilor în grădină iar ele au venit, gospodare, în curte. Mă enervează, nu-mi place să le văd în calea mea şi argumentul cu dar ai văzut că au făcut ouă mă lasă rece; locul găinilor e în curtea lor, al meu – în a mea.
* Vietăţi din preajmă ne arată mereu că vor cu noi în casă: greieri şi gărgăriţe, omizi cu plete şi picioare multe-multe, fluturi şi gândăcei. Pisicile au grijă însă să le dea afară.
* Ca new entry, am: agendă din hartie manuală legată în piele - o miros, o mângâi, mă bucur de ea - , patru farfurii de ceramică de Vâlcea (cu pește, cocoș etc.) și o cutie pentru lucru de mână din nuiele împletite (de prin vremea războiului) – plăceri vinovate.

9 comentarii:

Scutaru spunea...

Țuica de tescovină trebuie trasă de două ori și pusă la păstrare cu niște boabe de cafea aruncate în vasul ce o conține. La o sticlă de 2 litri eu am pus cam 20 de boabe. Trage din mirosul ăla îngrozitor și-i dă o culoare sexy rău. Mai rămâne o soluție: se trage și a treia oară. Iese combustibil de rachete, știu, dar poate fi ulterior diluată, pentru suflete sensibile :)
A! Și se servește în ceramică de Horezu ori de Corund, apropo de farfurii...

simf spunea...

@Scutaru - o sa-i spun domnului meu. e simplu distilata, deja se facuse intuneric si n-a mai avut chef s-o mai bage o data. cescutele sunt de corund :)

Scutaru spunea...

Ehe, păi e normal. Îngrozitor pute chiar și la a doua tragere, darmite la prima! :))
Ceșcuțele de Corund sunt perfecte! Noi numai din acestea folosim la cafea și practic la orice. :)

coco spunea...

o saptamana incarcata se pare! sanatate! :)

simf spunea...

@coco - incarcata, foarte incarcata, asa ca n-am avut timp sa facem mare lucru acasa :)

cristina spunea...

cosul de nuiele trebuie neaparat aratat.
solutiile medicamentoase se baga cu seringa prin coltul gurii, ajunge si acolo cu limba? si s-o tina de pielea de pe ceafa, ca o imobilizeaza mai bine si ii si reduce din "simtiri".

simf spunea...

@cristina - o sa pozez noutatile intr-o zi si le pun. cu seringa, coltul gurii, pliul buzei, tinuta de ceafa. degeaba, tipa e experta :)

Alex Oprea spunea...

Perfect de acord cu tine, nici noi nu suportam gainile in curtea noastra :)
Eu unul as vrea mai multe poze cu amenajarile de prin casa, curte, etc.
Am vazut doua-trei poze, ici-colo, dar nimic mai in detaliu, si stiu sigur ca de bun gust nu duceti lipsa!
Bineinteles, exista posibilitatea sa nu vreti sa impartasiti imaginile cu casa, ar fi de inteles, dar am zis sa incerc :)
O seara frumoasa, oameni gospodari!

simf spunea...

@La noi... - cam ce te-ar interesa? (nu-i vorba de "precautie", ci doar teama de-a pica in ridicol prin exacerbarea banalului.) am mai pus poze pe blog cu hande-made-uri de-ale noastre.

:-D