Like?:)

marți, 21 octombrie 2014

Incorect politic, dar sincer I

Despre minorități sociale şi alţi demoni

Tineri

Sublim absolvent de liceu, munca se începe de jos, degeaba aștepți să împuşti un job bine plătit și pe efort minim. Ştiu, nu-ţi place să citeşti cărţi; dar măcar colorează una, fă o pasiență. Las-o pe mama şi descoperă eroul din tine, folositul mâinilor pe post de unealtă nu e deloc înjositor, el a dus la evoluția omului.
Tinere care ai 30+ de ani, două facultăți, trei mastere și nicio zi de muncă, profită de o oportunitate unică: ia-ți un job, plătește chirie, stai singur, să nu te mai judece părinții obtuzi. Nu-ți va suna nimeni la uşă să-ți ofere o funcție de junior manager, nu-ți fă iluzii, primul tău birou e posibil să fie o baracă de șantier sau o tejghea, dar e întâiul pas către o viaţă nedependentă.
Celoralţi, nu uitaţi că tineri nu rămâneţi veşnic, faceţi ce vreţi, ce vă place şi mai bine să regretaţi că aţi făcut un lucru decât că nu l-aţi făcut. Nu credeţi în spiciuri cu predicate subiective, fiţi aroganţi: trăiţi şi trăiţi cum vă place. Că de murit oricum toată lumea moare.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Perfect adevarat. Ar trebui citit de toata generatia de sub 30. Din fericire tinerii mei au trecut prin etapa declaratiei de independenta.

Aimée spunea...

Aleluia!

Anonim spunea...

Finalul este devastator!

simf spunea...

@Ada - poti detalia putin? nu stiu daca am receptat corect mesajul.

:-D