Like?:)

marți, 21 aprilie 2015

Scurt pe 21 (aprilie)

* E mijloc de primăvară şi mă îmbată florile pomilor, agitaţia păsărelelor, nu-mi vine să intru în casă, nu ştiu, cred c-au pus ăştia ceva în aer.
* După ploaie totul a exlodat, a fost cald, au înflorit cireșii și vișinii, liliacul are inflorescențele formate, dar mai durează, muscarii completează albastrul miozotului, phloxul timpuriu e tare drăguț.
* Seminţele de flori din jardiniere s-au făcut plăntuţe cu două frunze, cresc hărnicuţe spanacul, loboda roşie şi usturoiul de frunze, un migdal, coacăzul roșu și gojiul au trecut peste iarnă.
* În sat au reapărut cărucioare şi biciclete, terenul de tenis de pe drum a fost revopsit, livezile sunt albe-var, ici-colo, prin pădure au înflorit cireşii.
* Oraşul s-a umplut de copii cu bunici, pământul e roșu de lalele, fetele pe stradă încep să se îmbrace explicit, cu vedere la floarea piercingului de buric.
* Mașina de spălat intră în reparație capitală pentru că s-a făcut tare gălăgioasă, nu prea mai facem focul în dormitor, doar la boiler, găinile iar se dezbracă, pisicile au domolit ritmul de năpârlire, însă acum Zăvod își lasă generos pletele prin curte.
* După Paşti trebuie să pasc o vreme, abuzurile şi-au spus cuvântul – ce uşor e să te faci că uiţi prima cifră a vârstei -, am refăcut acasă-ul după o lună de casă plină, de vineri până duminică la Pitești e Simfonia lalelelor. Abia aștept! 

5 comentarii:

Carmen spunea...

cu excepţia maşinii de spălat, în rest parcă ai fi scris despre mine. :)

ciumafaiul de toamna spunea...

Dar in tara Oltenia nu ninge? ,nu ploua ?,nu bate vantu'?Ca pe la noi ,adineauri dadea cu tzartzarita [nici chiar grindina, da' nici chiar fulgi de zapada]Ce Doamne ma iarta!!Dumnezeu tot zambeste pe voi si la noi sta tot cu kuru'????Au dat semne de flori ciresul si-un renglot ....si-i un frig...Asta-i viata??se gata decembrie la 1 mai????

simf spunea...

@ciumafai... - in tara oltenia e si mai cald ca la noi:)
bate vantul, acum e rece, dar am avut vreo 10 zile calde si-o ploaie buna si totul a explodat. acum sunt usor peste 10 gr, dar zau nu e rau. zapada? neee, in decembrie abia. (vine ea primavara si la voi, dar mai greut, deh, aveti muntii in coasta)

ciumafaiul de toamna spunea...

rasfatz!!!

Aimée spunea...

N.am mai mancat coacaze rosii din copilarie!...Cu gojiul l.ai nimerit pe domnul meu,noua ne creste unul intr.un ghiveci la geamul bucatariei,deocamdata,nu stiu unde il vom muta sa se dezlantuie in voie. Cat despre simfonie, e din alt film deja...bucura.te si apoi bucura.ne! :-D

:-D